Torna en Serrallonga a Sant Hilari Sacalm

Un mun d'activitats aquest cap de setmana per recordar la figura del conegut bandoler Joan Sala, àlies Serrallonga

Redacció
22 de setembre del 2016
Aquest cap de setmana Torna en Serrallonga a Sant Hilari
Aquest cap de setmana Torna en Serrallonga a Sant Hilari | Ajuntament Sant Hilari Sacalm
Sant Hilari Sacalm viurà tot aquest cap de setmana del 24 i el 25 de setembre una nova edició del Torna en Serrallonga per commemorar la relació que aquest conegut bandoler, Joan Sala, va tenir amb aquesta població de Les Guilleries. Un cap de setmana carregat d'activitats per a petits i grans, amb espectacles infantils, que convertiran la plaça de la Porxada en un mercat barroc i també es podran visitar diverses exposicions sobre les gestes del bandoler.

Els veïns i veïnes de Sant Hilari Sacalm i els visitants de la fira que enceta les festes de tardor podran gaudir d'un recorregut amb trenet turístic o bé fer a peu una aventura amb llegendes i sorpreses per descobrir el tresor del bandoler i tastar el menú bandoler preparat per bars i restaurants.

I, malgrat que Joan Sala és nat el 1594, també hi haurà la versió 2.0 a través d'instagram i poder guanyar un cap de setmana al Vilar Rural de Sant Hilari en cas de ser el guanyador del concurs que es proposa. Concurs de ratafia de les Guilleries, jocs populars, balls tradicionals, rutes guiades, i una Cercavila de Gegants Bandolers, farceixen tanmateix el programa d'activitats.

En qualsevol cas, el plat estrella del cap de setmana és la Cercavila de Colles de Balls de Serrallonga, amb quadrilles arribades d'arreu de Catalunya, que acompanyen la colla local d'en Serrallonga, ballen i representen, en format de teatre de plaça, les seves gestes o malifetes.