Senglars i Guillots a punt per una Festa Major ben farcida a Vallgorguina

El gruix de la programació se celebrarà aquest proper cap de setmana | L'Ajuntament fidel a una tradició dels darrers anys torna a incentivar els veïns a posar l'estelada als balcons

21 de setembre del 2016
Actualitzat el 22 de setembre a les 18:11h
Tastets musicals a la plaça de la Vila de Vallgorguina
Tastets musicals a la plaça de la Vila de Vallgorguina | XBM
Vallgorguina s'ha apuntat a la tendència que ja han posat en pràctica diversos municipis del Baix Montseny i allarguen els dies de Festa Major. L'activitat festiva oficialment va començar el passat 17 de setembre i aquesta setmana són dies de tastets musicals, tot i que el gruix de la programació se celebrarà a partir de demà dijous amb el pregó que portarà a terme la Fetillera i que durarà fins el diumenge dia 25 de setembre. Un any més Senglars i Guillots, cada vegada més consolidats, seran les dues colles que entre acte i acte competiran per ser els herois de la Festa Major i tenyir el poble dels colors vers i taronja que els identifica. A les dues colles enguany encara els queda superar proves com el sopar de Senglars i Guillots, donació de sang, deixalleria mòbil, zumba, baixada d'andròmines amb batucada i sardanes.

Per la Festa major de la Mercè de Vallgorguina els darrers anys és sinònimj, tanmateix, de parlar de la Fira de la Tapa i la cervesa artesana que se celebra al carrer del sol el divendres 23 de setembre a partir de les set de la tarda amb concert de jazz amb el grup Jazzdlimitum i grups de gospel.

I per diumenge s'ha guardat la cercavila de gegants que enguany estaran acompanyats del grup xilè de folklore Centro Cultural Artístico Tierra Mía. Compañía de Música y Danza Araycus que també faran una actuació emmarcada dintre de les 44enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya (JIF) que s'acaben precisament aquest diumenge 25 de setembre. La cultura popular també estarà representada per la Colla de bastoners o els diables de Sant Celoni en el correfoc de dissabte, dia que tampoc no faltarà l'humor punyent d'en Peyu.

Estelades solidàries

Una Festa Major que manté intacta la tradició dels darrers anys i l'Ajuntament de Vallgorguina segueix demanant als veïns del municipi que pengin l'estelada als balcons per fer més festa. Es poden comprar al preu de cinc euros al mateix edifici consistorial i tots els beneficis íntegrament es destinaran al Banc d'Aliments de Vallgorguina.

I encara tindrà capvuitada el 2 d'octubre ambel XXXII Premi Literari Mossèn Narcís Saguer que es lliurarà a la sala de plens a dos quarts de sis de la tarda.
 

Tastets musicals a Vallgorguina Foto: XBM


 
Arxivat a