El Baix Montseny més florit que mai

Entre sis municipis obtenen tretze flors d'honor del projecte Viles Florides

Redacció
19 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:50h
Enric Pousa, regidors de Medi Ambient de Santa MAria de Palautordera en el certamen Viles Florides 2016.
Enric Pousa, regidors de Medi Ambient de Santa MAria de Palautordera en el certamen Viles Florides 2016. | AJSMP

Bé es podria dir que el Baix Montseny és una comarca més florida que mai, sobretot si fem cas de les Flors d'Honor que el projecte Viles Florides, que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), ha concedit aquest any 2016 a sis municipis de la comarca en la gala festiva celebrada a Olot i presidida per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i que ha reunit més de 250 persones.

El rànquing del Baix Montseny l'encapçalen dos municipis veïns, Llinars del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor, als quals se'ls ha concedit a cadascun d'ells tres flors d'honor per la seva tasca en la millora de l'espai verd urbà, format part del grup de 31 municipis de tota Catalunya que tenen aquesta distinció. El Baix Montseny, té però, tres municipis més amb el distintiu de dues flors d'honor. Es tracta d'Arbúcies, Santa Maria de Palautordera i Vilalba Sasserra, emmarcats en un grup de 44 municipis catalans amb aquesta concessió. Finalment, Vallgorguina completa els municipis de la comarca als que s'ha concedit una flor d'honor.En total en aquesta edició s'han valorat 86 municipis que treballen per fer créixer el verd a Catalunya i que suposen un important increment de municipis participants respecte els 66 del 2015.

L'organització celebra l'aposta creixent dels municipis catalans pel moviment Viles Florides i assegura que aquest és només un exemple de la gran riquesa natural i paisatgística del país. En aquest sentit, el president de la CHOC, Josep Pastó, aplaudeix que, després de cinc anys de la seva curta però intensa història, Viles Florides "ja ha assolit alguns dels seus objectius fundacionals, aconseguir que l'interès per la natura, les plantes i els jardins avancin sense aturador".

 

Diploma cocedit a Sant Antoni de Vilamajor

 

Diploma concedit a Llinars del Vallès

 

Sònia González, regidora de Medi Ambient de Vallgorguina recull el diploma de Viles Florides. Foto: AJV