Més de 3.800 alumnes de Sant Celoni i la Batllòria han començat el nou curs escolar

Un curs més, s'incrementa el nombre d'alumnes escolaritzats al municipi

El curs 2016 - 2017 ja ha començat.
El curs 2016 - 2017 ja ha començat. | Martí Albesa
Redacció
15 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:36h
Després del període estiuenc, aquesta setmana les aules s'han tornat a omplir. Més de 3.800 alumnes de Sant Celoni i la Batllòria han començat el nou curs escolar amb normalitat. D'aquests creix el nombre d'alumnes que opten pels batxillerats científic i tecnològic i la Formació Professional de Grau Superior de Mecatrònica Industrial.Prop de 240 infants han iniciat la seva escolarització a P3. Cal destacar que el 96 per cent de les famílies de P3 han pogut escolaritzar el seu fill a l'escola escollida en primera opció.

Pel que fa a l'educació Primària es manté constant el nombre d'alumnes amb prop de 1.520 alumnes. Cal destacar que, com en els darrers anys, les aules de primària pugen molt plenes i en alguns casos amb grups desdoblats.  En aquest sentit, el Departament d’Ensenyament va iniciar, el passat mes de maig, les obres del nou edifici de l'escola Soler de Vilardell. Es preveu que l'obra estigui acabada el proper estiu i l'escola pugui estrenar el nou edifici el setembre de 2017. Això ha estat possible gràcies al compromís assumit per l’Ajuntament de Sant Celoni d’aportar 1,5 milions d’euros per la construcció de l'edifici de l'escola i de l'edifici de formació professional de l'Institut Baix Montseny.

L'educació secundària obligatòria, també, incrementa el número d'alumnes amb més de 1.000 alumnes a les aules. L'increment és degut a que l'educació secundària està assumint l'increment que hi ha hagut a les aules de primària en els darrers anys.
 
Batxillerat i cicles formatius

Pel que fa als ensenyaments reglats post-obligatoris, l'Institut Baix Montseny escolaritza més de 320 alumnes als diferents batxillerats i cicles formatius. Cal destacar l'increment del nombre d'alumnes que opten pels batxillerats científics i tecnològics i el nombre d'alumnes que opten per la Formació Professional de Grau Superior de Mecatrònica Industrial. També, s'han començat les obres del nou edifici de Formació Professional que es preveu entri en funcionament el setembre de 2017.

Escola de Música i Teatre

Les escoles municipals de Música i Teatre han incrementat la seva matrícula per aquest curs que tot just comença. L'Escola de Música inicia el curs amb 314 alumnes als diferents programes i l'Escola de Teatre, amb prop de 67 alumnes i es consolida com una oferta atractiva i de qualitat per a molts infants i joves.
 
El regidor de Cultura i Educació, Raül Garcia, destaca "la bona feina que està fent tota la comunitat educativa de Sant Celoni per treballar en xarxa i generar complicitats entre totes les escoles que fan créixer a tota la comunitat educativa". Un bon exemple d'això són els projectes d'innovació educativa que s'estan treballant a tots els centres i que fomenten les competències bàsiques i l'aprenentatge cooperatiu.
 
Arxivat a