Els Acers Trempats del Vilamagore «assalten» el castell de Castelló d'Empúries

L'experiència d'exportar la bravesa dels guerrers del Vilamagore, va començar el 2015 durant la vint-i-cinquena edició de la fira empordanesa

Redacció
15 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:31h
Acers Trempats de Vilamagore a Castelló d'Empúries.
Acers Trempats de Vilamagore a Castelló d'Empúries. | AJSPV

Per segon any consecutiu, els guerrers dels Acers Trempats del Vilamagore van "assaltar" el pont i la muralla del castell d'Empúries en la XXVI Festival Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries. L'experiència d'exportar la bravesa dels guerrers del Vilamagore, va començar el 2015 durant la vint-i-cinquena edició de la fira empordanesa. Els guerrers van fer tres actuacions per dia, que va atreure molt de públic. A més dels guerrers, també hi van participar els dansaires del Vilamagore amenitzant diferents espais i delectant al públic amb balls medievals.

Amb l'objectiu d'establir lligams entre les festes del Vilamagore i de Terra de Trobadors, s'hi va desplaçar també la regidora de Cultura de Sant Pere de Vilamajor, Dolores López, que ha valorat molt positivament l'experiència i es preveu repetir-la en properes edicions.

El segon cap de setmana de setembre, Castelló d'Empúries fa un apassionant viatge en el temps fins a l'edat mitjana. El Festival Terra de Trobadors transforma la vila en un gran espai cultural i festiu que reviu la seva esplendor medieval i torna a ser la capital del comtat d'Empúries. Els cavallers mostren les seves habilitats lluitant pel seu honor al torneig medieval.