Breda estrena institut amb el començament del curs escolar

L'equipament, situat a tocar de la part posterior de l'Escola Montseny, consta de tres mòduls prefabricats connectats entre sí per un passadís central

Redacció
12 de setembre del 2016
Actualitzat el 15 de setembre a les 17:34h
Un grup d'alumnes de secundària entra per primera vegada al nou institut de Breda.
Un grup d'alumnes de secundària entra per primera vegada al nou institut de Breda. | AJB

L'inici del curs escolar 2016-17 ha suposat també l'estrena del nou institut de secundària de Breda, que acull a 70 alumnes de primer i segon d'ESO. Després que durant el curs passat els alumnes de 1r de secundària fessin classe a l’Espai Jove del municipi, aquest nou equipament suposa un pas més per a l'establiment definitiu dels estudis d'ESO a Breda. En els propers anys s'aniran introduint progressivament la resta de cursos, fet que suposarà l'ampliació de les instal·lacions. Durant aquesta jornada els escolars han pogut veure les noves aules i espais en el que serà el seu centre durant els propers anys, amb una gran expectació entre els alumnes.

L'equipament, situat a tocar de la part posterior de l'Escola Montseny, consta de tres mòduls prefabricats connectats entre sí per un passadís central. Aquesta distribució canvia de la tradició dels mòduls prefabricats, tradicionalment independents els uns dels altres, i aporta una sensació de conjunt que facilita l'organització del centre i el desenvolupament de les seves activitats. La superfície total és de 577m2. Destaquen les quatre aules de 60 m2 per a cadascun dels quatre grups i dues aules de 45m2 per a altres activitats com informàtica o desdoblaments d'assignatures. La resta de superfície es completa amb la sala de professors, despatxos i altres serveis. Per altra banda s'ha urbanitzat el carrer Manel de Genovart, asfaltant el ferm i reordenant els accessos, preparant-los per a la nova activitat diària de la zona.

El nou centre, depenent de l'Institut Vescomtat de Cabrera d'Hostalric, encarregat de la gestió i currículum del mateix, i la urbanització del carrer Manel de Genovart mantenen un caràcter provisional. El centre s'ha construït per a poder establir definitivament els estudis d'ESO al municipi, esperant la construcció del centre definitiu al final del Passeig de les Escoles. Les instal·lacions definitives veuran la llum en un termini llarg. Tot i aquesta circumstància, s'han garantit les condicions òptimes per al desenvolupament de les activitats del centre i els seus accessos.