Mireia Boya i Antonio Baños diuen a Sant Celoni que el procés va molt ràpid

Al seu parer la unilateralitat del procés està imposant l'Estat espanyol

Redacció
10 de setembre del 2016
Actualitzat a les 23:02h
Antonio Baños, Mireia Boya i el moderador Jaume Turon.
Antonio Baños, Mireia Boya i el moderador Jaume Turon. | Jordi Purtí
La Cup de Sant Celoni, l'AJSC i La Clau han organitzat en la vigília de la Diada Nacional un acte amb el títol "La independència és la clau", en format conversa entre Mireia Boya, diputada al Parlament de Catalunya per la CUP-Crida Constituent, i Antonio Baños, periodista i membre del Secretariat de l'ANC. Davant d'una situació de ser cert desencís de moltes persones han volgut deixar clar que el procés va ràpid i que en cinc anys s'ha fet molta feina, "tanta que s'ha trinxat el sistema autonòmic", han assegurat.

Una conversa en la que han estat d'acord en la qüestió que la unilateralitat del procés està imposant l'Estat espanyol però que, en qulasevol cas, cal aconseguir una vegada més la legitimitat de les urnes "Tots els processos de secessió en un moment o altre es fa un referèndum que en cap cas tornarà a ser un 9-N perquè el farem sota la llei catalana".

Mireia Boya i Antonio Baños són del parer que en en el procés que està vivint Catalunya hi ha de ser tothom i en aquest sentit han picat l'ullet en més d'una ocasió als comuns "perquè ara tenim l'oportunitat de canviar la societat i si anem tots juntsa serem imparables". De la mateixa manera que han estat crítics en alguns aspectes perquè consideren que "des de Catalunya estem massa preocupats en contestar els unionistes, jutges, ministres i militars però no dediquem el temps a explicar perquè volem la independència i perquè és millor que la tinguem".

La diputada i el membre del Secretariat de l'ANC han reblat el clau tirant d'ironia dient que Espanya és un Estat molt repressiu a través dels jutges que són de mentalitat molt franquista i per això Espanya estarà a l'alçada del que és l'Estat espanyol. "Encara no saben què el que fem va de veritat", han conclòs.

 

 
 
 
 
 
Arxivat a