Endesa controla a distància part de la xarxa elèctrica del Baix Montseny

La mesura permet estalviar temps en la localització d'avaries, amb la conseqüent reducció del període d'interrupció del subministrament

Redacció
05 de setembre del 2016
Actualitzat a les 15:20h
Un operari d'Endesa dvant de comdaments de telecontrol.
Un operari d'Endesa dvant de comdaments de telecontrol. | Endesa
Endesa ha invertit l'any 2016 102.000 euros en la instal·lació de dispositius electrònics per controlar a distància deu centres de transformació -amb una potència total de 129.696 KVA- al Vallès Oriental, dels quals sis són del Baix Montseny. Aquesta actuació millora la qualitat i la continuïtat del subministrament a 16.000 clients d'un total de 19 municipis de la comarca.

La mesura consisteix en col·locar a la xarxa elèctrica els mòduls electrònics necessaris i un sistema de comunicacions que permet accionar-los de forma remota des del Centre de Control de la Companyia, situat a Barcelona, fet que evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències per dur a terme les corresponents maniobres. Així, s'estalvia temps en la localització d'avaries, amb la conseqüent reducció del període d'interrupció del subministrament elèctric i, per tant, la millora de la qualitat del servei elèctric.

La intervenció beneficia la qualitat del subministrament a setze mil clients repartits entre els municipis baixmontsenyencs de Gualba, Llinars del Vallès, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra a més dels vallesans de l'Ametlla del Vallès, Caldes de Montbui, Figaró-Montmany, Les Franqueses del Vallès, La Garriga, la Llagosta, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Mollet del Vallès, Montmeló, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles i Tagamanent.

Aquests treballs, que formen part dels plans d'inversió de la companyia a la comarca, no només comporten una millora en la qualitat i la continuïtat del subministrament als clients, sinó que són un pas més de per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics, amb l'objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat. A més, aquests treballs apropen les instal·lacions d'Endesa a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant l'automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les xarxes intel·ligents (smart grids).