​Hostalric i Breda noten el petit terratrèmol que sacseja la Selva

El sisme de 3,6 s'ha notat poc abans de dos quarts d'onze

Terratrèmol a la Selva
Terratrèmol a la Selva
Redacció
04 de setembre del 2016
Actualitzat el 05 de setembre a les 15:54h
Un terratrèmol de 3,6 Richter, segons l'Institut Cartogràfic de Catalunya, s'ha sentit als voltants de dos quarts d'onze a la Selva i també s'ha notat alguns punts del Maresme i el Gironès. Els serveis d'emergència han rebut una trentena de trucades però de moment no s'ha registrat cap dany personal ni material. L'epicentre del sisme ha estat entre Santa Coloma de Farners i Sils, a uns cinc quilòmetres de profunditat. El petit terratrèmol s'ha notat a diverses poblacions de la comarca, entre les quals Hostalric i Breda.

El sisme ha provocat moviment d'estris a les cases (quadres, gerros i altres elements decoratius) i veïns de la zona s'han alarmat i han trucat al telèfon d'emergències 112 de Catalunya, que ha atès 41 trucades de punts propers i alguns tan allunyats com Malgrat de Mar o L'Hospitalet de Llobregat.

L'escala de Richter és la unitat de mesura mundial dels terratrèmols i va de 0 a 9. Els sismes d'entre tres i quatre graus són percebuts per la població però rarament provoquen danys.