Martí Boada presenta a Sant Celoni l'exposició «40 anys de recerca a l’entorn del medi»

L'objectiu central consisteix a donar a conèixer els principals esdeveniments vinculats en el camp ambiental que han tingut lloc a escala local, nacional i global

Redacció
31 d'agost del 2016
Actualitzat el 01 de setembre a les 15:47h
Martí Boada
Martí Boada | MB
Aquest dissabte 3 de setembre s'inaugura a la Rectoria Vella de Sant Celoni l'exposició «40 anys de recerca a l’entorn del medi» del naturalista Martí Boada. L'objectiu central de l'exposició consisteix a donar a conèixer els principals esdeveniments vinculats amb el món de la recerca i la divulgació en el camp ambiental que han tingut lloc a escala local (Montseny-Montnegre), nacional (Catalunya) i global (món), al llarg de les darreres quatre dècades. Per fer-ho, es pren com a referència la trajectòria científica i personal de Martí Boada. Tanmateix, tot i el seu caràcter simbòlic, aquesta trajectòria esdevé l'eix vertebrador/cronològic a l'hora de mostrar l'evolució que s'ha produït en el camp del coneixement i la divulgació ambiental durant el període esmentat. L'exposició culmina amb una proposta oberta al futur: el Museu Europeu del Bosc.

Nascut a Sant Celoni el 28 d'octubre de 1949, Martí Boada és doctor en ciències ambientals, magíster i llicenciat en geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). També és llicenciat en estudis catalans per la Universitat de Perpinyà. Va cursar sociologia a l'Institut Catòlic d'Estudis Socials de Barcelona (ICESB). Actualment és professor titular de la Universitat Autònoma de Barcelona, on duu a terme docència i investigació a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) i al Departament de Geografia de la mateixa universitat.

Boada és Professor visitant de nombroses universitats d'arreu del món, membre del Comitè Espanyol del PNUMA (Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient), de la Comissió de Comunicació i Educació de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura) i del Fòrum Global 500 de les Nacions Unides, institució que l'any 1995 li concedí el Premi Global 500 a mans de Nelson Mandela. Recentment, destaquen les seves participacions al XIV Congrés Mundial de Boscos (Durban, 2015) i al 4t Congrés Mundial de Reserves de Biosfera (Lima, 2016). La darrera aportació ha estat un assaig científic sobre el paper de les ciutats sostenibles a la Mediterrània, en l'obra State of the World 2016: Can a City Be Sustainable?, del WorldWatch Institute (2016).

L'exposició es podrà visitar fins el 30 d'octubre i els diumenges 25 de setembre i 16 d'octubre es faran visites guiades.

 
Arxivat a