Vallgorguina amplia la recollida de l'oli domèstic i roba amb nous contenidors

Part dels beneficis obtingutss'aportaran per finalitat social a l'Ajuntament

Redacció
29 d'agost del 2016
Actualitzat a les 17:00h
Nous contenidors de reciclatge d'oli, roba i calçat a Vallgorguina.
Nous contenidors de reciclatge d'oli, roba i calçat a Vallgorguina. | DBM

L'Ajuntament de Vallgorguina ha col·locat nous contenidors a tots els barris i al centre del poble de recollida d'oli,  roba i calçat que ja s'hagi utilitzat apostant d'aquesta manera per millorar l'eficiència del servei als veïns ja que í poden reciclar-ho sense límit horari. Tant la instal·lació dels contenidors, com la recollida, el manteniment i la logística del servei la porta a terme l'empresa especialitzada Ekipolis, S.L. sense cost per l'Ajuntament i que a més a més. Com més quilograms es recullin entre tots, més gran serà l'aportació al benefici social al municipi.

Des del consistori vallgorguinenc s'explica la necessitat de reciclar l'oli ja que, més enllà dels seus beneficis indiscutibles en la dieta mediterrània, el seu vessament a l'aigua comporta greus problemes per la capa que forma a la seva superfície, que n'impedeix la correcta oxigenació. Si se separa l'oli a casa, s'aconsegueix contribuir a la conservació del medi ambient sense vessaments de cap tipus a la natura i també s'aconsegueix un estalvi en el tractament de les aigües residuals a les depuradores i en el manteniment de les canonades i la xarxa de clavegueram.

A més, l'oli recollit es recicla i es transforma en biodièsel, així es redueixen els gasos d'efecte hivernacle en la fabricació i la seva posterior utilització. El biodièsel produeix un 80 per cent menys d'emissions que el petroli i és un recurs renovable. D'altra banda, la roba recollida serà reciclada o degudament classificada, reparada i reutilitzada.

 

Arxivat a