El Banc de Sang destaca la prova «Dóna sang per a la festa» de Sant Celoni

És puntuable pel Corremonts de Senys i Negres i tindrà lloc els dies 26 i 27 d'agost a Can Ramis

Redacció
24 d'agost del 2016
Actualitzat el 25 d'agost a les 15:38h
Els donants de Sant Celoni sempre solidaris.
Els donants de Sant Celoni sempre solidaris. | Jordi Purtí

El divendres 26 i el dissabte 27 d’agost el Corremonts de la Festa Major començarà a puntuar. Com és tradicional la prova “Dóna Sang per a la festa”, obre la competició entre Senys i Negres i, com és sabut, es tracta de fer un gest solidari donant sang i alhora decidir a quina colla es vol donar el punt. La prova tindrà lloc a Can Ramis de 5 a 9 del vespre i és organitzada per l’Associació de Donants del Vallès Oriental.

Enguany, aquesta prova tindrà una motivació extra ja que el Banc de Sang i Teixits ha fet pública una nota informativa en la qual diu que aquest estiu encara falten 10.000 donacions de sang, ja que els càlculs fets són que calien 50.000 donacions per assegurar que tots els malalts tenien sang durant aquest estiu.

Per aquest motiu, s’anima tothom qui pugui donar sang que ho faci ja que a l’agost les donacions disminueixen un 30% i per això s’organitzen campanyes especials i aquesta de Sant Celoni, emmarcada dintre de la Festa Major de Sant Celoni forma part del calendari assenyalat pel Banc de Sang i Teixits.

Fins ara 35.000 persones han donat sang a Catalunya i les reserves de 0 negatiu són les que estan en un nivell més baix ja que només hi ha sang d’aquest grup per cinc dies.

Arxivat a