Tarda de tempestes a gran part de Catalunya

Protecció Civil activa el Pla Inuncat en fase de prealerta

Cel de tempesta a Sant Privat d'en Bas, a la Garrotxa, a les cinc de la tarda d'avui.
Cel de tempesta a Sant Privat d'en Bas, a la Garrotxa, a les cinc de la tarda d'avui. | Xavier Borràs.
Redacció
16 d'agost del 2016
Actualitzat a les 17:20h
La segona quinzena d'agost arriba amb més pluges. A partir d'aquesta tarda de dimarts creixeran les nuvolades a les zones del Pirineu, Prepirineu, l'interior del quadrant nord-est, nord de la depressió Central, i al massís del Port, que poden descarregar xàfecs de cara al vespre, alguns d'ells amb fang.

Aquestes precipitacions poden ser en forma de tempesta a les comarques del Ripollès, la Garrotxa, el Berguedà, el Solsonès, el Bages, el Pla de l'Estany, el Gironès, el Moianès, la Selva, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, l'Anoia, i el Baix Llobregat. Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís per intensitat de pluja i la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla Inuncat en fase de prealerta.

Demà la jornada serà similar a la d'avui, marcada per la inestabilitat i la presència de núvols al matí al Pirineu lleidatà, el Ripollès, el Baix Empordà, el Tarragonès i el Baix Camp. També hi haurà alguns bancs de núvols a la costa de l'Alt Empordà, a la Plana de Vic i en algunes comarques lleidatanes.

A la tarda s'esperen noves precipitacions al Pirineu i Prepirineu i a l'interior del quadrant nord-est del territori, segons informa el SMC. De cara a demà, però, l'avís per intensitat de pluja es manté només en tres comarques: el Ripollès, el Pla de l'Estany i Osona.