1 de 10
FESTIVAL ALTERNATIU

Fortes mesures de seguretat en el Munay Festival de Breda de l'1 al 4 de setembre

L'Ajuntament de Breda ha fet pública una nota aclarint que no són els organitzadors de l'acte

Terrenys on es desenvoluparan les activitats del Munay Festival. | Munay Festival
per Redacció, 12 d'agost de 2016 a les 12:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'agost de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Entre els dies 1 i 4 de setembre Breda acollirà el Munay Festival. En erl decurs d'aquests quatre dies s'han programat acampada, concerts, tallers, cinema i art alternatiu, meditació i ioga, entre d'altres experiències basades en la idea que "l'essència del munay és l'amor que flueix de manera lliure amab el propòsit que implica viure la vida lluny de només observar-la". Entre els artistes convidats hi ha Pau Riba, Esperit!, King Horror & Alex Bass i Mandragora entre molts altres.

En qualsevol cas, la celebració del Munay Festival està provocant rebombori entre els veïns de Breda, motiu pel qual l'Ajuntament ha hagut de sortir al pas amb la publicació d'una nota fent diversos aclariments "en virtut dels principis de transparència i informació i per tal de desmentir certes informacions".


D'entrada el consistori deixa clar que no en són els organitzadors de l'acte i que tampoc no cedeix instal·lacions municipals per a la seva realització. Afegerix que l'Ajuntament de Breda concedeix el permís municipal corresponent en virtut al compliment estricte dels paràmetres marcats per la legislació vigent i que s'atorga en base a una memòria de l'activitat, a la redacció d'un Pla d'Autoprotecció per part dels promotors i a un permís dels propietaris legítims de la parcel·la on es desenvoluparà l'activitat.

En un altre punt de la nota recalca que l'activitat en qüestió resta condicionada a l'aprovació per part del Cos de Bombers pel que respecta a les mesures contemplades al Pla d'autoprotecció en matèria de prevenció d'incendis forestals. De la mateixa manera que està condicionada d'acord als criteris en matèria de seguretat pública acordats entre els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Municipal i el consistori mateix.


La nota publicada conclou que la realització del Festival Munay es farà dins d'unes normes de seguretat, control, vigilància i compliment de la més estricta legalitat mai vistes a Breda. "La seguretat, l'ordre públic i el descans veïnal són assumptes prioritaris tan pels organitzadors com per l'Ajuntament i la resta de cossos de seguretat", s'assegura en l'escrit. També s'avisa que una segona edició del Munay Festival restarà condicionada al bon funcionament d'aquesta primera.

 

Participació