Arbúcies i Sant Hilari Sacalm inicien un nou servei de transport adaptat

Els dos ajuntaments signen un conveni per donar servei a usuaris amb gran discapacitat

Redacció
11 d'agost del 2016
Actualitzat el 12 d'agost a la 13:23h
Transport adaptat conjunt entre Arbúcies i Sant Hilari.
Transport adaptat conjunt entre Arbúcies i Sant Hilari. | Aj Sant Hilari Sacalm
Els ajuntaments d'Arbúcies i Sant Hilari Sacalm presten un nou servei de transport adaptat. Està adreçat a persones amb gran discapacitat intel·lectual, usuaris de centres especialitzats en aquesta matèria, i on resideixen durant la setmana. Aquest tipus de servei l'havia prestat el Consell Comarcal de la Selva fins l'any 2012. Des d’aleshores, l'ens comarcal va deixar de prestar-lo per motius econòmics. Fins ara, els ajuntaments havien assumit en solitari el cost i la logística d'aquest transport, que afecta a persones amb discapacitats intel·lectuals fins a un 90 per cent.

El conveni signat entre els dos consistoris, permet una major i millor optimització. La proximitat geogràfica permet compartir el servei i abaratir-ne els costos pels ajuntaments dels quals se'n farà càrrec els dos consistoris i les famílies. El servei de transport adaptat inclou un vehicle adaptat i homologat per aquest tipus de transport. I, a més del xofer, incorpora un acompanyant titulat en serveis d'atenció a la dependència. Tanmateix, el recorregut es desenvolupa el dilluns i els divendres entre les poblacions d'Arbúcies i Sant Hilari fins a les poblacions de Caldes de Malavella i Girona.

"Els dos ajuntaments tenim com a prioritat l'atenció a les persones. Les situacions de vulnerabilitat d'aquestes feia necessari establir un servei fix i de qualitat", afirma Jaume Salmeron,  regidor d'atenció a les persones d'Arbúcies. Els dos municipis comparteixen un model de polítiques socials molts semblants, i aposten de manera decidida per col·laborar entre ajuntaments per millorar els serveis a la ciutadania.
 
Arxivat a