Brusc canvi de temps a Catalunya: pluja i calamarsa per aquesta tarda

S'anuncia possible calamarsa en certs punts de la zona central | Les precipitacions arribaran al litoral català cap al vespre d'aquest dimarts

Redacció
09 d'agost del 2016
Actualitzat a les 14:59h
Les tempestes poden ser intenses aquesta tarda.
Les tempestes poden ser intenses aquesta tarda. | Jordi Peró
Una pertorbació travessarà la vessant nord de Catalunya i arribarà fins a la demarcació de Barcelona al llarg d'aquest dimarts. Les tempestes, tot i ser moderades, podrien deixar fins a 20 litres per metre quadrat en 30 minuts, fet que col·loca tres de les quatre demarcacions catalanes en alerta groga. Lleida quedarà exempt del risc d’inestabilitat.

Els intervals nuvolosos i els cels tapats s’han acumulat durant aquest matí al Pirineu i Prepirineu occidental. Al llarg de la tarda s’espera que la inestabilitat avanci cap a les comarques de Girona. Serà cap al vespre que les pertorbacions es desplaçaran cap al sud i el litoral català. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat una avís per intensitat de pluja i demana alerta, ja que aquestes precipitacions poden ser fortes en diversos punts de la Catalunya Central i poden anar acompanyades de calamarsa.