EXPOSICIÓ

El fotògraf Mariano Pagès inaugura a Arbúcies l'exposició «Retrats del Montseny»

A partir de la seva inauguració al Museu Etnològic del Montseny l'exposició recorrerà els diferents municipis del Parc Natural del Montseny

per Redacció, 5 d'agost de 2016 a les 15:51 |
Una de les imatges de Retrats del Montseny. | Mariano Pagès
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'agost de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres 5 d'agost a les 7 de la tarda es presenta al Museu Etnològic del Montseny d'Arbúcies l'exposició Retrats del Montseny de Mariano Pagès. Es tracta d'una exposició produïda pel Museu Etnològic del Montseny que neix del projecte editorial impulsat pel fotògraf argentí resident a Santa Maria de Palutordera des de l'any 2002, Mariano Pagès, que amb el títol Retrats del Montseny – Fesomies de la terra fa un recorregut pel Montseny de la mà dels seus protagonistes, més d'un centenar d'homes i dones; persones d'autèntica ruralitat, exponents anònims d'una cultura tradicional ancestral i una manifestació de les arrels humanes de l'emblemàtica geografia montsenyenca.
 

A Retrats del Montseny l'eix del discurs expositiu són les persones, convertides en testimonis anònims, protagonistes d'una terra amb empremta pròpia, el Montseny. La mostra presenta una selecció d'una quarantena d'imatges, algunes d'elles de gran format, que busquen transmetre el llegat viu del patrimoni ancestral entre l'ésser humà i la terra. Un treball fotogràfic que com explica el mateix autor, beu de les influències fotogràfiques de Richard Avedon o Humberto Rivas. Així, el visitant descobrirà la mirada, els rostres, la serenor, el gest, el pas del temps... a través d'un treball fotogràfic que malgrat les aparences transmet una gran vitalitat i una extraordinària humanitat. Com a contrapunt a la imatge, l'exposició s'acompanya d'una producció audiovisual a partir d'una selecció d'entrevistes a alguns dels protagonistes d'aquest projecte, on ens relaten les seves vivències i experiències.
 

A partir de la seva inauguració a Arbúcies, aquesta exposició recorrerà els diferents municipis del Parc Natural del Montseny i altres localitats de la geografia catalana, una oportunitat per donar a conèixer les fesomies de la terra, els Retrats del Montseny.
 

 

 

Participació