Arbúcies inaugura el remodelat i modernitzat carrer Camprodon

Les obres han durat un any i mig i han costat prop d’un milió d’euros

Redacció
03 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:39h
Inauguració del Carrer Camprodon d'Arbúcies.
Inauguració del Carrer Camprodon d'Arbúcies. | Aj Arbúcies
En el marc de la Festa Major s'han inaugurat les obres dels carrers Camprodon i del Pont, una reforma integral de la principal via del municipi i que va reunir als veïns del poble que volien celebrar aquest esdeveniment. Feia molts anys que s'estava treballant per la remodelació i millora d'aquest carrer, que és la via principal que va condicionar ara fa 150 anys tota l'estructura urbanística de la població i en la qual no s'havia treballat des de la dècada dels anys seixanta del segle passat. El carrer Camprodon va néixer com a part de la xarxa de comunicació catalana i que, en aquest cas, va unir la carretera entre Barcelona i Girona, des d'Hostalric i Breda amb Vic, passant per Arbúcies i Sant Hilari. Com era habitual en aquells temps les vies de comunicació passaven pel mig dels nuclis habitats.
 
"Ara fa tres anys es va aconseguir el consens entre els veïns, els comerciants i els restauradors del carrer, amb un projecte realista i assumible per les arques municipals", comenta l'alcalde Pere Garriga. "Estem satisfets, com la majoria de la gent d'Arbúcies del resultat final, feia molts anys que es parlava d'aquesta obra i finalment s'ha pogut fer" assegura Garriga. L'obra s'ha realitzat amb un pressupost final de 900.000 euros, dels quals l'ajuntament n'ha finançat el 25% i la resta procedeixen de subvencions, especialment del Pla de Barris i del Pla d'Obres de la Generalitat.
 
Amb les obres s'han ampliat les voreres fins als 2,10 metres, s'ha refet tota la xarxa d'aigua potable, s'ha millorat el clavegueram i s'ha ordenat l'aparcament de vehicles. Segons el regidor d'Urbanisme, Antoni Ronda, cal destacar l'ordre que s'ha posat a totes les instal·lacions existents al subsòl, com el gas, la xarxa elèctrica i altres "és la part que no es veu però feia seixanta anys que no s'havia fet cap reforma integral i  s'havien anat posant nous serveis sense cap ordre". També s'han deixat els tubs preparats per a possibles futures instal·lacions, un fet que evitarà haver d'obrir el carrer. També s'han soterrat els contenidors i s'han posat arbres al llarg de tots dos carrers.

Les obres han permès recuperar un dels espais amb més història del poble, la Placeta dels Encantats, la part que uneix el Camprodon i el Pont amb el carrer del Sorrall, que era punt de reunió dels vilatans en èpoques passades i que ara es podrà aprofitar per activitats de petit format. "Crec que el que s'ha fet dóna un nou aspecte als carrers, modern i funcional, i, com a conseqüència també a tot el poble. Hem recuperat el carrer principal i tots plegats ens n'hem de sentir orgullosos”, conclou l'alcalde Pere Garriga.
 

Descoberta d'una placa inaugural del carrer Camprodon d'Arbúcies. Foto: Aj Arbúcies


 
Arxivat a