La Xarxa de Parcs Naturals incrementa les activitats el mes d'agost

S'han programat activitats tant al Parc Natural del Montseny com el Parc del Montnegre i el Corredor

Redacció
29 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:07h
Riera d'Arbúcies.
Riera d'Arbúcies. | DBM
El conjunt d'espais de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona incrementa el nombre d'activitats lúdiques i de descoberta de la natura a realitzar al llarg d'aquest mes d'agost. Així, el programa inclou passejades literàries, visites comentades o mostres d'art i natura al conjunt dels 12 espais naturals inclosos en la xarxa.

El Parc Natural del Montseny proposa, per aquest diumenge, un Itinerari que vol acostar la figura de Santiago Rusiñol i mostrar la seva relació amb Arbúcies, a través d'una passejada pel paisatge de la riera d'Arbúcies, que va servir d'inspiració al pintor durant les seves estades a la vila, o també a Arbúcies una passejada guiada des del Museu Etnològic del Montseny, pel Passeig de la Riera, amb final a la Corbadora per assistir a la representació de la llegenda de la Dona d'Aigua a càrrec de ''H6 Teatre'.

Per divendres, 5 d'agost, a Fogars de Montclús es proposa la passejada del senglar, un recorregut nocturn pels camins del municipi, amb sopar i nit d'estels al local Mariona de Mosqueroles, i el diumenge, dia 7 d'agost, la proposta és un itinerari guiat pels boscos i camins on va néixer el famós bandoler Joan Sala i Ferrer, conegut amb el sobrenom d'en Serrallonga, fins arribar a la seva casa natal, el mas La Sala, masia fortificada citada ja al segle XII, a Viladrau. En l'itinerari explica el barroc a Catalunya, la vida del bandoler i la seva llegenda explicades en el marc dels actes de l'Estiu Bandoler.

Pel que fa al Parc del Montnegre i el Corredor el divendres, 5 d'agost, l'Escola de Natura del Corredor organitza un recorregut en bicicleta suau de tres hores, a l'entorn del veïnat del Far, a Dosrius. Fent l'itinerari que a finals del segle XIX, va fer l'historiador i polític Francesc Carreres Candi en carro, tot descobrint i descrivint els jaciments de poblament antic.