Consulta popular a Sant Esteve de Palautordera per escollir el nom de la nova plaça

Podran votar per la Festa Major que se celebrarà del 5 al 8 d'agost

Redacció
29 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:29h
Vista de la nova plaça.
Vista de la nova plaça. | Aj Sant Esteve de Palautordera

Els propers dies 5, 6, 7 i 8 d'agost Sant Esteve de Palautordera estarà de Festa Major i podrà estrenar la nova plaça del davant l'Ajuntament que s'ha acabat de construir abans dels terminis previstos. Alguns dels actes programats per la Festa Major, com el sopar popular o la ballada de sardanes, ja s'hi portaran a terme, però un punt important és que els veïns podran escollir-ne el nom en la consulta popular que es portarà a terme els dies de la Festa Major de Sant Esteve de Palautordera. Els tres noms que hi opten són Plaça de la Vila, Plaça Pere Nin (alcalde durant la segona República) o Plaça de la fusteria (activitat desenvolupada força temps en els antics immobles enderrocats). El dia del pregó, a la porta de l’Ajuntament, s’habilitarà una urna per dipositar-hi els vots.

La construcció s'ha portat a terme en diverses fases. Primer es va anivellar el terreny per posar a continuació les llambordes que conformen la quadrícula central de la plaça, a dos colors. A continuació es va procedir a l'extensió del tram de vianants del carrer Major fina a tocar del carrer Joaquim Blume. La fase final, va consistir en la urbanització del tram de carrer d'Àngel Guimerà fins al passatge Pallers, que ha comportat un lleuger eixamplament de les voreres, que ara han quedat a nivell amb el paviment per a cotxes.

L'obra també ha comportat l'afegit d'altres instal·lacions com la construcció d'un petit escenari elevat en un extrem de la plaça, on s'hi podran realitzar actuacions de petit format. També s'ha aprofitat l'existència d'un pou en la mitgera de les antigues finques 1 i 3 del carrer Major, que s'ha interconnectat amb el sistema de reg de la zona enjardinada del parc de l'Església. S'ha completat el mobiliari urbà de la plaça amb nous fanals, bancs, petits arbustos i jardineres per donar més color a la zona diàfana.

La nova estructura urbana del casc antic del poble comportarà canvis en la circulació. L’accés amb vehicle al carrer Major queda totalment restringit excepte pels veïns o pels serveis públics. La circulació a doble sentit del carrer Joaquim Blume podrà seguir realitzant-se, ja que els veïns hi podran seguir estacionant el vehicle, i també hi circularan els que surtin de l'aparcament de Can Molins per la part del teatre.