La Diputació de Barcelona identificarà els animals domèstics morts a les seves carreteres

Aquesta era una petició llargament sol·licitada per les entitats de protecció dels animals

Redacció
27 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:33h
Lector de microxip
Lector de microxip | Ramon Viladomat / Diputació Barcelona
La Diputació de Barcelona ha adquirit sis lectors de microxip per cadascun dels sis equips de les brigades de manteniment de la seva xarxa local de carreteres, amb l'objectiu de poder identificar els animals domèstics morts en aquestes vies. Actualment la Diputació de Barcelona gestiona 282 carreteres locals amb un total de 1.565 km.

A partir del mes de setembre, en el cas de trobar-se un animal domèstic mort en una carretera que porta microxip, fet obligatori especialment en gossos i gats, s'avisarà al Departament de Biodiversitat i Protecció dels Animals de la Generalitat que activarà el protocol per buscar el propietari.

Aquesta era una petició llargament sol·licitada per les entitats de protecció dels animals, que són conscients o coneixedores que darrere aquests animals, hi ha moltes persones que pateixen per la seva desaparició. Així mateix, és també important per poder sancionar els propietaris que abandonen els seus animals, posant en perill la seva vida i també la seguretat vial.