CARTA Primer pas perquè no hi hagi Circuit Internacional de Kàrting a Llinars

Des de l'inici del procés, aquest moviment social va considerar com un autèntic despropòsit la construcció d'aquest circuit per diferents raons

Redacció
25 de juliol del 2016
Actualitzat el 26 de juliol a les 14:21h
Una de les protestes contra el Circuit Internacional de Kàrting.
Una de les protestes contra el Circuit Internacional de Kàrting. | Plataforma Stop Kàrting

Després de 7 anys de lluita, la Plataforma Stop Kàrting, "La Coordinadora" de Llinars i l'associació Amics del MAll han aconseguit una victòria molt important contra la construcció del Circuit Internacional de Kartings de Llinars del Vallès, al guanyar el Contenciós Administratiu contra la modificació puntual del PGOU en sentència definitiva. Queda pendent la resolució del contenciós sobre el Pla Especial, el qual ja no té sentit al dependre de la modificació puntual del PGOU.

La sentència provisional del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de novembre de 2014 donava la raó a la Plataforma Stop kàrting i declarava "Nul de ple dret l'expedient de tramitació del Pla Urbanístic per construir un circuit Internacional de kàrtings a Llinars del Vallès " en base a l'incompliment de les mesures de transparència i anticorrupció.
Amb motiu de la sentència provisional l'ajuntament de Llinars del Vallès va interposar un recurs de Cassació davant del Tribunal Suprem, i queha estat desestimat.

Stop Kàrting: Més de 40 entitats i 1.600 persones

El Moviment Stop kàrting es va crear el 3 de juliol del 2009, just un mes més després que l'Ajuntament de Llinars aprovés el 4 de juny l'Aprovació Provisional de la modificació puntuals del Pla General d'Ordenació Urbana per a la implantació del Kàrting. Aquest moviment arriba a aglutinar a més de 40 entitats, entre organitzacions socials i culturals, grups municipals, partits polítics, sindicats, associacions de veïns i més de 1.600 persones adherides a nivell individual. Posteriorment es converteix en Associació Plataforma Stop Kàrting per a la Defensa Cultural, Social i Ambiental del Territori, per poder intervenir judicialment en diversos recursos.

Des de l'inici del procés, aquest moviment social va considerar com un autèntic despropòsit la construcció d'aquest circuit per diferents raons; pel lloc on volien fer-ho, en un connector biològic entre el Montseny I el Montnegre, per l''impacte acústic que afectaria a més de 8.000 veïns i veïnes de tres localitats (LLinars del Vallès, Cardedeu ¡ Sant Antoni de Vilamajor); i per últim, i no menys important, que amb diners públics es volia subvencionar una instal·lació privada, cosa del tot incomprensible en un moment on tantes famílies ho estaven passant malament per les retallades en sanitat, educació, ajuts socials, etc..

Avui podem dir que un element important d'aquesta victòria ha estat la ferma oposició veïnal que va generar, sobre tot a Cardedeu i a Sant Antoni de Vilamajor, a diferència de Llinars del Vallès que és el terme on es volia emplaçar el Kàrting. Si bé per proximitat les tres localitats estaven igual d'afectades. Institucionalment l'ajuntament de Cardedeu i el de Sant Antoni de Vilamajor també es van posicionar en contra, inclús presentant recursos judicials en el cas de Cardedeu. Una vegada més s'ha demostrat que quan la ciutadania no es resigna i lluita es poden aconseguir els objectius proposats.

Cost econòmic pagat amb aportacions voluntàries

La Plataforma Stop Kàrting valora molt positivament la sentència definitiva d'aquest contenciós administratiu i esperem que conseqüentment la justícia també ens doni la raó en el contenciós contra el Pla especial urbanístic. Contenciosos administratius que han significat un cost econòmic important i que s'ha sufragat amb aportacions voluntàries de molta gent que no volíem el Kàrting.

Per últim recordar que, a l'altre costat, l'ajuntament de Llinars del Vallès ha pagat amb diners públics la defensa jurídica de la implantació del negoci privat del circuit internacional de kàrting mentre ha durat el contenciós administratiu. I cal recordar que si la Judicatura li hagués donat la raó, haurien servit per fer prevaldre els interessos privats d'una empresa per davant de les necessitats de la població. No ha estat així i avui podem dir ben fort i passats set anys :

Plataforma Stop kàrting Llinars
Juliol de 2016