Breda aprova la creació del Consell Municipal de Patrimoni Arquitectònic

En la sessió plenària també s'aprova fer un procediment obert per la construcció i redacció del projecte del futur tanatori i tres mocions presentades per Convergència

Redacció
19 de juliol del 2016
Actualitzat el 20 de juliol a les 11:54h
Sessió plenària a l'ajuntament de Breda.
Sessió plenària a l'ajuntament de Breda. | Premsa Aj Breda
Ahir dijous 18 de juliol l'Ajuntament de Breda va celebrar una sessió plenària extraordinària i una altra d'ordinària. L'únic punt de l’ordre del dia de la primera va ser l'aprovació de la dissolució del Patronat del Museu Municipal Josep Aragay, que es va aprovar amb el vot a favor dels grups d'Esquerra Republicana, Tots per Breda i Convergència i l'abstenció de la CUP. Aquest punt era imprescindible per a l'aprovació, ja en la sessió ordinària, de la creació i regulació del Consell Municipal de Patrimoni Arquitectònic, un ens que desenvoluparà activitats en l'àmbit de la protecció, la conservació, la investigació, la difusió i el foment del Patrimoni Arquitectònic de Breda.

Aquest futur consell integrarà diversos agents com als membres de l'equip de govern, dels grups municipals a l'oposició, el Museu Aragay, el Consell Parroquial, altres experts en la matèria i representants veïnals. Aquest punt es va aprovar amb el vot a favor del grup d'Esquerra Republicana, l'abstenció dels grups de Convergència i CUP i el vot en contra de Tots per Breda. La formació independent va mostrar les seves discrepàncies en el procés de redacció del reglament de constitució d'aquest Consell i el resultat final del text, motiu pel qual va votar desfavorablement.

L'altra gran qüestió del Ple va ser el punt que tractava l'aprovació de l'expedient de contractació per procediment obert de la concessió d'obra pública per l'execució i explotació de les obres de construcció d'un tanatori municipal i la redacció del corresponent projecte. D'aquesta forma es dóna un nou pas per a la construcció del futur tanatori, ja que ara es pot redactar el projecte i obrir procés de licitació per a la seva construcció i la seva futura explotació. El punt es va aprovar amb el vot a favor del grup d'Esquerra Republicana, les abstencions de Convergència i Tots per Breda i el vot en contra de la CUP. La formació cupaire manté la seva negativa ja que està en desacord a que s'externalitzi el servei.

Pel que fa a l'apartat de mocions se'n van presentar tres, totes per part del grup de Convergència. Les mocions anaven dirigides a reclamar al govern espanyol i a ADIF un servei de rodalies de qualitat en la primera, el traspàs de les beques en la segona, i la defensa del model propi de comerç i de rebuig a les ofensives espanyoles. Les tres es van aprovar per unanimitat.