Actualitzades les cartografies urbanes de Sant Esteve i Santa Maria de Palautordera

És una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques

Redacció
16 de juliol del 2016
Actualitzat el 18 de juliol a les 8:27h
El diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, amb l'alcalde de Palau, Jordi Xena.
El diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, amb l'alcalde de Palau, Jordi Xena. | Ramon Viladomat / Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha actualitzat la cartografia topogràfica urbana digital escala 1:1000 de Sant Esteve i Santa Maria de Palautordera. Els treballs han estat lliurats aquest divendres pel diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, als respectius alcaldes, Daniel Fernández i Jordi Xena.
 
La cartografia topogràfica digital urbana 3D escala 1:1000 v 2.2 és una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques, s'utilitza com a base de les cartografies temàtiques com ara el planejament urbanístic, la cartografia de cadastre, les xarxes de servei i equipaments. L'actualització d'aquesta cartografia facilita els treballs de diagnosi, planificació i gestió municipal, així com la presa de decisions estratègiques.

A Sant Esteve de Palautordera s'han cartografiat 458 hectàrees de sòl urbà i urbanitzable i a Santa Maria de Palautordera les hectàrees cartografiades han estat 778. Les cartografies també recullen les hectàrees del sòl no urbanitzable de cada municipi, necessàries per a la planificació urbanística dels seus àmbits territorials.

Les cartografies estan realitzades a partir de fotografies aèries que utilitzen tècniques fotogramètriques a més del treball de camp, i estan estructurades en sis fitxers que inclouen l'altimetria, planimetria, toponímia, model digital d'elevacions, vialer i model digital del terreny, segons plec d'especificacions tècniques v 2.2 aprovat per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya.

Les cartografies es lliuren en els formats Microstation, Autocad i PDF amb nivell i sistema de referència ETRS89.
 

L'alcalde de Sant Esteve, Daniel Fernández; el diputat d'UIrbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut; i el regidor Esteve Rosell Foto: Ramon Viladomat / Diputació de Barcelona