Humana recull 10 tones de roba usada a Llinars del Vallès el primer semestre de l'any

És una xifra que representa un augment del 17% respecte al mateix període de l'any anterior (8.820 kg)

Redacció
13 de juliol del 2016
Actualitzat a les 10:03h
Contenidors de l'entitat Humana repartits per Llinars del Vallès
Contenidors de l'entitat Humana repartits per Llinars del Vallès | Aj Llinars del Vallès

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que des del 1987 promou la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia així com d'ajuda social al territori més proper, ha recollit durant el primer semestre d’enguany 10.324 kg de tèxtil usat a Llinars del Vallès mitjançat sis contenidors distribuïts al municipi. És una xifra que representa un augment del 17% respecte al mateix període de l'any anterior (8.820 kg).

La recollida de tèxtil és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans. El responsable de l'àrea de Recollida d'Humana a Catalunya, Jose Arrancudiaga, agraeix "la col·laboració ciutadana per donar-li una finalitat social a la roba usada, la qual cosa possibilita que cada any augmenti el volum de recollida de tèxtil al municipi. Volem posar en valor la importància de reutilitzar els residus i contribuir a la sostenibilitat global per a la qual treballem. Per això promovem l'economia circular”.

Humana disposa a Catalunya de 1.465 contenidors que de gener a juny han recollit 2.324 tones de tèxtil usat, un 14% més que al mateix període de l'any passat.