CCOO i UGT se sumen a la proposta de crear l’Àrea Vallès

Els dos sindicats majoritaris a la comarca s’adhereixen a la plataforma Fem Vallès, que reclama que reclama la creació d'una àrea formada per les dues comarques

Moment en què s'ha signat l'acord
Moment en què s'ha signat l'acord | ‏@MribelAynDoming
Redacció
12 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:23h



Els sindicats UGT i CCOO del Vallès Oriental i del Vallès Occidental s'han adherit aquest dimarts a la plataforma Fem Vallès, una entitat que reclama la creació d'una gran Àrea Vallès, formada per les dues comarques i que també compta amb les principals patronals del territori.
 
D’aquesta manera, els dos sindicats majoritaris s’afegeixen a aquesta demanda per fer una reorganització administrativa que aplegui les dues comarques en una nova estructura anomenada Àrea Vallès.
 
Segons el manifest, "La diversitat del Vallès és una força per la seva importància en tots els rams productius i que comparteixen la voluntat i la necessitat de promoure la comarca del Vallès i que formi part d’una estratègia econòmica i territorial de país que projecti la seva capital, Barcelona, com a referent productiu al món".
 
A més, es reclama “promoure la correcta ordenació del Vallès i l’adequada i justa promoció de les seves infraestructures que permetin la mobilitat que correspon a una conurbació tan important i una implantació tan estratègica d’una part fonamental de l’activitat productiva de Catalunya”.
 
A més, els sindicats també s’han adherit a la Declaració Pro Vallès, que reivindica, entre d’altres, que la Regió de Barcelona incorpori plenament el fet social, econòmic i ambiental del Vallès. També reclamen que es redreci, en paraules del manifest, "un espai avui perifèric però d’una gran centralitat productiva".