«Volem que ens tornin la República que ens van robar» diu Gabriel Rufián a Sant Celoni

El cap de llista d'ERC al Congrés dels Diputats ha participat en un acte organitzat per Súmate

Redacció
09 de juliol del 2016
Actualitzat el 10 de juliol a les 19:10h
Andreu Pujol, Gabriel Rufián i Manel Bueno.
Andreu Pujol, Gabriel Rufián i Manel Bueno. | Jordi Purtí
Un centenar de persones han seguit aquest divendres al vespre l'acte de presentació del llibre Gabriel Rufián, el polític imprevist a la sala Bernat Martorell de Sant Celoni. Un llibre entrevista de Maiol Roger en la qual un dels polítics més populars de la política catalana actual explica de manera directa i pausada perquè un castellanoparlant nascut a Santa Coloma de Gramanet està a favor de la independència de Catalunya sense renunciar dels seus orígens, cosa que ha trencat molts esquemes dels contraris al procés que no entenen com una persona que habitualment s'expressa en castellà pugui defensar el que ndefensa.

En l'acte d'aquest divendres va tenir frases directes i impactants com en ell és habitual "Volem la república que ens van robar i ara ja ha arribat l'hora", per reblar en el fet que assegura que "no ens hem fet independentistes, només volem un país decent". Gabriel Rufián recalca que els postulats que defensa són de gent d'esquerres -el seu referent és Ernesto Che Guevara- i democràtica i que no té cap dubte que els catalans serem el que els catalans volguem ser. En aquest sentit diu que "el grup d'ERC a Madrid que encapçalo és la síntesi d'això. Som un piló de gent decent", referint-se als nou diputats que van aconseguir en les darreres eleccions espanyoles.

Gabriel Rufián que per activa i per passiva ha enviat missatges a En Comú Podem perquè s'apuntin al carro del procés ha tornat a dir que "Podem sempre seran benvinguts quan vulguin... si poden o volen", per concloure la seva exposició recalcant que els catalans "no som excloents, si fins i tot hem tingut un president de la Generalitat cordovès, cosa que se'm fa molt estrany que es pugui acceptar que un català pugui ser president d'Espanya".

Precisament, parlant d'Espanya es va tancar l'acte "Gabriel, de què va parlar amb Mariano Rajoy? De qui era el seu favorit per guanyar el Tour de França", va respondre.

L'acte organitzat per Súmate va ser presentat per Magalí MJiracle, regidora d'ERC a l'Ajuntament de Sant Celoni; Andreu Pujol Mas, regidor d'ERC a l'Ajuntament de Breda; i Manel Bueno, vicepresident de Súmate. També va ser-hi present Eduardo Reyes, diputat de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya i fundador de Súmate.
 

Assistents a la presentació del llibre Gabriel Rufián, el polític imprevist, a Sant Celoni. Foto: Jordi Purtí


 
Arxivat a