La Comissió de Medi Ambient del Parlament visita la planta de triatge de Palau

Els diputats han estat acompanyats per representanjts de l'empresa Ferrovial Servicios, Ecoembres i l'alcalde de Santa Maria de Palautordera

Redacció
08 de juliol del 2016
Actualitzat el 09 de juliol a les 12:03h
Diputats del Parlament de catalunya a la planta de triatge de Santa Maria de Palautordera.
Diputats del Parlament de catalunya a la planta de triatge de Santa Maria de Palautordera. | Jordi Purtí
Representants de la Comissió de Medi Ambient del Parlament de Catalunya han fet una visita tècnica aquest matí a la planta de triatge de Santa Maria de Palautordera amb la finalitat de conèixer la gestió dels envasos i els seus residus a Catalunya. La planta de Palau, actualment propietat de Ferrovial Servicios, és una de les primeres de gran volum que en el seu moment es van instal·lar a Catalunya i fa el tractament d’envasos lleugers del Vallès Oriental i el Maresme des del 2004 amb un contracte amb Ecoembres.

D'acord amb les dades que s'han donat a conèixer es tracten al voltant de 18.000 tones l’any i ocupa a vint-i-cinc persones en dos torns de treball. Pel que fa al balanç de masses els materials recuperats en el global de plàstics d’alta densitat, PET, tetrabrics, ferro, alumini, film i mixt és de 7.818 tones l’any i de rebuig 4.602 tones l’any. El rendiment de recuperació de la planta és del 86 per cent.

La visita ha estat encapçalada pel vicepresident de la Comissió de Medi Ambient del Parlament de Catalunya, Josep Lluís Franco rabell, els diputats del Grup Parlamentari de Junts pel Sí, Ferran Civit i Marc Sanglas, la diputada de Ciutadans, Marina Bravo, els diputats del PSC Marta Moreta i Jordi Terrades, la diputada de Sí que es Pot, Hortènsia Grau i la diputada del PP, Marisa Xandri. Amb ells representants  d’Ecoembres i de Ferrovial i l’alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena i el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palau, Enric Pousa.

El grup de parlamentaris també han visitat la planta de reciclatge de Suminco a Montcada i Reixach i la Fundació Trinijove, entitat social de Barcelona.
 

Tot el grup que ha fet la visita a la planta de triatge a Santa Maria de Palautordera. Foto: Jordi Purtí

 

L'alcalde de Santa Maria de Palautordera donant la benvinguda a la Comissió de Medi Ambient. Foto: Jordi Purtí