Breda comença a redactar el Pla Director del Patrimoni Arquitectònic Bredenc

Suposarà una visió global del patrimoni del poble i servirà per a determinar els terminis i les fonts de finançament per a la rehabilitació del conjunt del patrimoni municipal

Redacció
07 de juliol del 2016
Actualitzat a les 15:40h
Breda vol tenir un pla director del seu patrimoni arquitectònic
Breda vol tenir un pla director del seu patrimoni arquitectònic | Aj Breda

Aquest dijous ha tingut lloc a la seu del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya al Palau Moja de Barcelona una reunió per iniciar la redacció del Pla Director del Patrimoni Arquitectònic Bredenc, que servirà per a definir els usos de l'espai de l'antic monestir i determinar els passos per a la seva total rehabilitació. A la reunió eren presents Elena Belart, Cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic; Elsa Ibar, Subdirectora General del Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Paleontològic; Magda Gassó, responsable del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles; Marivi Gomis, Directora de Lavert Projectes Culturals, l'arquitecta Isabel Rondon i el regidor de Cultura i Patrimoni de Breda, Andreu Pujol.

Després de la visita el passat 22 d'abril de Jusèp Maria Boya, director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, i Magda Gassó, responsable del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles, el Departament s'ha compromès a subvencionar la redacció d'aquest Pla Director. Suposarà una visió global del patrimoni de Breda i servirà per a determinar els terminis i les fonts de finançament per a la rehabilitació del conjunt del patrimoni municipal. La redacció final del Pla, que es farà al llarg de la segona meitat d'aquest 2016, es consensuarà amb diversos agents locals, tals com membres de l'equip de govern, dels grups municipals a l'oposició, el Museu Aragay, el Consell Parroquial, altres experts en la matèria i representants veïnals. Per definir la seva participació en la redacció del Pla existeix la voluntat de crear un Consell de Patrimoni, un ens que desenvoluparà activitats en l'àmbit de la protecció, la conservació, la investigació, la difusió i el foment del Patrimoni Arquitectònic de Breda.

Amb el Pla Director del Patrimoni Arquitectònic Bredenc s'establiran les bases per a la rehabilitació del ric patrimoni arquitectònic del municipi.