La CUP denuncia el director del Meteocat pel projecte fallit al Turó de l'Home

La formació de l'esquerra independentista creu que Oriol Puig, germà de l'exconseller Felip Puig, podria haver incorregut en prevaricació i frau i haver afavorit empreses "afins a CDC" i a ell mateix

Roda de premsa de la CUP d'aquest dijous
Roda de premsa de la CUP d'aquest dijous | Isaac Meler
Redacció
07 de juliol del 2016
Actualitzat el 08 de juliol a les 8:44h
El grup de la CUP a la Diputació de Barcelona ha interposat aquest dijous una denúncia contra el director del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) i germà de l'exconseller Felip Puig, Oriol Puig, per un presumpte delicte de prevaricació i un altre de frau a l'administració. Els anticapitalistes asseguren que Puig va "afavorir" empreses del seu entorn i "afins a Convergència", en engegar un projecte per ubicar un centre meteorològic al Turó de l'Home, al Montseny, sabent que "no es podria realitzar". De fet, finalment la Diputació va descartar la iniciativa com va publicar en primícia NacióBaixMontseny.

Malgrat això, assegura la CUP, Puig va encarregar igualment els estudis previs per valor de 248.000 euros que van anar a parar a empreses que, segons el grup de la Diputació, tenen una vinculació directa o indirecta a CDC. La CUP també ha estès la seva denúncia contra els administradors de les quatre companyies i societats vinculades al cas.