Els números de la Grossa de Cap d'Any ja són a la venda

Els bitllets ja es poden comprar en qualsevol dels 2.100 punts de venda d'arreu del Principat

Ja es poden comprar els bitllets de la Grossa de Cap d'Any
Ja es poden comprar els bitllets de la Grossa de Cap d'Any | Europa Press
ACN
06 de juliol del 2016
Actualitzat a les 19:13h
Loteria de Catalunya ha iniciat la distribució dels bitllets de la Grossa de Cap d'Any 2016, que a partir d'aquest dimecres ja es poden comprar en qualsevol dels 2.100 punts de venda que actualment comercialitzen tots els productes de Loteria de Catalunya, com són quioscos, llibreries, bars o estancs.

La novetat d'aquest any és que els usuaris podran demanar els seus números preferits a qualsevol d'aquests establiments, dotats d'un terminal que imprimirà al moment el bitllet amb el número escollit. La venda per Internet es posarà en marxa a la tardor.

Com en cada edició, a més dels punts de venda habituals, hi haurà una xarxa de distribució complementària, formada per les principals cadenes de supermercats de Catalunya com Bon Preu, Caprabo, Condis, Carrefour o el Corte Inglés, entre d'altres.

Cinc grans premis i 933.310 bitllets guanyadors

En la rifa hi participaran 80.000 números (entre el 00000 i el 79.999) i s'emetran 85 bitllets de cadascun; cinc dels quals es comercialitzaran a través dels terminals instal·lats en els punts de venda i Internet. En total, dels 6,8 milions de bitllets que es posaran en circulació, n'hi haurà 933.310 que tindran premi.

Pel que fa als grans premis, n'hi haurà cinc. El primer, valorat en 20.000 euros per euro jugat (100.000 euros per cada butlleta de cinc euros). El segon, atorgarà 6.500 euros per euro jugat (32.500 euros per bitllet de cinc euros). El tercer, 3.000 euros per euro jugat (15.000 euros per bitllet de cinc euros); el quart donarà 1.000 euros per euro jugat (5.000 euros per butlleta de cinc euros), i el cinquè, 500 euros per euro jugat (2.500 euros per bitllet de cinc euros.

Per altra banda, també hi ha premis especials a centenes, pels números que tenen les tres primeres xifres coincidents, en el mateix ordre, amb els tres primers dígits de qualsevol dels cinc grans premis.

Així mateix, hi ha premis a les terminacions dels cinc números guanyadors (de quatre, tres i dues xifres coincidents), premis als números anterior i posterior de cadascun dels cinc números guanyadors i, finalment, un reintegrament de tots els bitllets acabats amb la darrera xifra del primer premi de la Grossa de Cap d'Any.

Campanya i participacions

L'inici de la comercialització comença amb la campanya d'estiu, i segueix tenint la icona de la capgrossa com a protagonista. L'eslògan principal és "Aquest estiu serà la bomba!", i conviurà amb la dels diferents suports publicitaris al punt de venda: "Aquest estiu no busquis tresors", i "Ja la tenim aquí".

La Grossa torna a oferir la possibilitat d'adquirir participacions per a la rifa a totes aquelles empreses, entitats i organitzacions de Catalunya que així ho desitgin. Ho poden fer sol·licitant-ho als punts de venda, triant el número que més agradi, i amb la possibilitat d'incloure una imatge o logotip.

La Grossa de Cap d'Any ha repartit 44 milions en premis en tres anys i ha destinat 19,6 a projectes de solidaritat i programes socials a Catalunya.