La Guàrdia Civil requereix diversos expedients de l'Ajuntament de Llinars

La documentació està relacionada amb contractes amb l'empresa Efial Consultoría | Forma part d'una operació anticorrupció de la Guàrdia Civil en diversos ajuntaments catalans

jordi Purtí
05 de juliol del 2016
Actualitzat a les 19:58h
La Guàrdia Civil ha demanat expedients d'Efial Consultoría a l'Ajuntament de Llinars del Vallès.
La Guàrdia Civil ha demanat expedients d'Efial Consultoría a l'Ajuntament de Llinars del Vallès. | Jordi Purtí
L'Ajuntament de Llinars del Vallès és un dels consistoris que avui ha estat afectat per la visita de la Guàrdia Civil en motiu d'una operació anticorrupció relacionada amb el cas Torredambarra, dirigida per la Fiscalia Anticorrupció i el titular del jutjat del Vendrell, Josep Bosch, batejada com operació Térmyca. Els guàrdies civils han arribat a l'Ajuntament de Llinars del Vallès cap a les dotze del migdia i han marxat passades les dues de la tarda i s'han emportat diversos expedients relacionats amb l'empresa Efial Consultoría, segons que ha explicat Pere Grivé, primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis Territorials d'aquest ajuntament del Baix Montseny.

El mateix Grivé ha confirmat a NacióBaixMontseny que treballen amb aquesta consultoria des de fa molt temps i n'estan molt satisfets. El tinent d'alcalde, però, ha lamentat que s'hagin hagut d'assabentar per la premsa a primera hora del matí de l'actuació. Efial Consultoría treballava amb desenes d'ajuntaments catalans, la majoria dels quals governats per CDC, tot el que de Llinars qui governa és ERC.

L'operació ha estat estat molt centrada  en els ajuntaments de Tortosa, l'Ametlla de Mar, Vandellós i Ascó, tot i que també s'han demanat expedients d'altres ajuntaments com Barcelona, Girona i La Seu d'Urgell, així com de diversos ajuntaments de Madrid. Hi ha hagut onze detinguts.