Multen l'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera per tenir l'estelada al balcó en campanya electoral

La multa de 500 euros l'ha imposat la Junta Electoral d'Arenys de Mar per una denúncia de Societat Civil Catalana

Redacció
02 de juliol del 2016
Actualitzat el 04 de juliol a les 8:05h
L'estelada segueix penjada al balcó de l'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera.
L'estelada segueix penjada al balcó de l'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera. | Jordi Purtí

L'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera és el primer de Catalunya que ha estat multat per tenir l'estelada penjada a la balconada del consistori durant la campanya electoral del 20-D, segons que ha confirmat a NacióBaixMontseny Dani Fernàndez, alcalde de Sant Esteve de Palautordera. La multa de 500 euros l'ha imposada la Junta Electoral d'Arenys de Mar, després d'una denúncia de Societat Civil Catalana (SCC).

Fernàndez ha explicat que de moment no tenen intenció de pagar-la, tal com han acordat per munanimitat els tres grups municipals representats a l'Ajuntament, CDC i ERC a l'equip de goven i la CUP a l'oposició. Segons manifestacions de l'alcalde la setmana vinent demanaran assessorament legal per saber amb exactitud quines al·legacions es poden presentar i quin termini tenen per fer-la efectiva, entre d'altres qüestions.

Societat Civil Catalana va interposar la denuncia per possible infracció electoral al no preservar-se la neutralitat política en campanya electoral. La Junta Electoral d'Arenys de Mar considera que l'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera va tenir una actitud "dolosa".