Reneix el Festival De Fàbula al Baix Montseny set anys després

La reestrena serà l'1 de juliol a la Biblioteca l’Escorxador de Sant Celoni

Redacció
30 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:46h
Albert Estengre actuarà dissabte a Gualba.
Albert Estengre actuarà dissabte a Gualba. | FDF

El festival de narració oral del Baix Montseny, De Fàbula, torna amb la seva cinquena edició a set pobles de la comarca per explicar històries. La reestrena, set anys després de celebrar-se la darrera edició, serà a la Biblioteca l’Escorxador de Sant Celoni amb una sessió de contes familiar, L'home verd. Organitzada per La Fontana activitats culturals, es pretén apropar la narració oral a la ciutadania i atorgar-li el valor que es mereix en el panorama cultural actual.

El fil conductor que proposa el festival en aquesta edició és el conte de tradició oral, el retorn als orígens; així doncs, els narradors explicaran rondalles, llegendes o històries que vénen de temps immemorials i que moltes vegades s'han anat adaptant al llarg dels anys. De la nit dels temps arriben les històries que ens remeten al nostre sentit més atàvic de l’ésser, expliquen Ivette Vilar i Maite Alepuz, les impulsores del De Fàbula. "El narrador oral ens dóna la possibilitat de tornar a fer vibrar aquesta corda que ens rememora al què és intemporal i que roman en el nostre ADN". Gràcies a aquest festival, el Baix Montseny s’omplirà de veus, tradicions i narracions durant tot el mes de juliol.

Es podrà gaudir de sessions de contes a Gualba, Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera. Tota la informació sobre el Festival es pot trobar al Facebook i al web De Fàbula

AGENDA

1 de juliol a Sant Celoni, el punt de trobada serà a al Biblioteca de l'Escorxador a les 20h, per anar cap al bosc on és faran els contes. La Fontana amb "L'Home Verd".

2 de juliol a Gualba, a l'Era de Can Figueres, a les 19h. Albert Estengre amb "L'Oca d'Or".

3 de juliol a Sant Esteve de Palautordera, al Parc de l'Església, a les 18h. Blai Sanabre amb "Contes reials".

9 de juliol a Gualba, a l'Era de Can Figueres, a les 19h. Rosa Fité amb "Llegendes de proximitat".

15 de juliol a Sant Celoni, el punt de trobada a la Biblioteca de l'Escorxador a les 22h. cal portar llanterna per anar al bosc. Sherezade Bardají amb "La nit als ulls".

17 de juliol a Sant Antoni de Vilamajor, a la plaça Joan Casas a les 12h. del migdia, Alekos amb "El predulario". A la Font de Sant Lleir, a les 20 h. Ferran Martí amb "Entre el Tabu i el Sagrat".

22 de juliol a Llinars del Vallès, a la Torrassa a les 20h. La Fontana amb "L'Home Verd".

23 de juliol a Sant Pere de Vilamajor, a l'Espai de la Palmera a les 19h. Elisabeth Ulibarri amb "Les mil i una nits".

24 de juliol a LLinars del Vallès, al Parc dels Corbera, ales 19h. Elisabeth Ulibarri amb "Les pedres xerraires".

30 de juliol a Santa Maria de Palautordera, a la plaça Major, a les 20h. Carles Alcoy amb "L'art d'amargar-se la vida, o com fer d'un mateix perfecte miserable".