Sis pobles del Baix Montseny es beneficien de reformes d'Endesa

La millora a les instal·lacions ha tingut una inversió de 85.000 euros i ha consistit en canviar l'equip de protecció de dos transformadors de la subestació de Llinars del Vallès

Redacció
21 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:43h
Subestació de Llinars del Vallès.
Subestació de Llinars del Vallès. | Endesa
Endesa ha renovat tecnològicament els equips encarregats de protegir dos transformadors a la subestació de Llinars del Vallès. L'objectiu de l'actuació és dotar aquestes instal·lacions amb les últimes innovacions tecnològiques, millorant així el servei. Les mesures beneficien a més de 19.000 clients repartits entre els municipis de Cardedeu, les Franqueses del Vallès, Llinars del Vallès, la Roca del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Vilalba Sasserra, entre el Baix Montseny i el Vallès Oriental, i Argentona, Dosrius i Òrrius del Maresme.

La millora ha tingut una inversió de 85.000 euros i ha consistit en canviar l'equip de protecció de dos transformadors de la subestació. Aquest nou sistema protectiu és més sofisticat que l'anterior ja que unifica, en un sol dispositiu, totes les mesures que realitza sobre l'operació del transformador i permet obtenir informació més precisa i en més profunditat. Els sistemes de protecció dels transformadors mesuren i monitoritzen, de manera digital, diversos paràmetres que intervenen en el correcte funcionament d'aquests aparells, tals com tensió, intensitat i consum. I en cas de detectar una anomalia, el desconnecten automàticament per prevenir incidències. Totes aquestes reformes es realitzen per tal d'augmentar la garantia del servei, així com agilitzar la resolució i el temps d'interrupció del subministrament en el suposat cas d'una avaria.

Aquesta actuació forma part del pla de manteniment de la companyia a la comarca i la voluntat de disposar dels últims avenços tecnològics a les instal·lacions amb l'objectiu de millorar la fiabilitat i el rendiment del seu servei.