Mas diu que «votar Convergència és fer-ho per la llibertat nacional i els drets socials de Catalunya»

L’expresident participa en un sopar a Sant Antoni de Vilamajor

Redacció
17 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:11h
Artur Mas, jugant a pàdel abans de l'acte
Artur Mas, jugant a pàdel abans de l'acte | NacióGranollers


El president de Convergència i expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest dijous que "votar Convergència és fer un vot per la llibertat nacional i els drets socials de Catalunya". Mas ho ha dit des de Sant Antoni de Vilamajor, on ha participat en un sopar acompanyat per la candidata al Congrés, Míriam Nogueras. El representant permanent de la Generalitat davant de la Unió Europea, Amadeu Altafaj, ha mostrat el seu suport a través de videoconferència.

Mas va detallar els tres motius principals pels que cal votar Convergència: "Perquè podem ser decisius i tenir la paella pel mànec, perquè cal reforçar espais de centre que vertebrin bé la societat i a la vegada, tenir instruments per fer possible la màxima ambició nacional però sense fer bestieses per poder assolir la llibertat de Catalunya".  

Mas també ha alertat sobre el perill que, segons ell, en aquestes eleccions “caigui un pes excessiu en partits molt doctrinaris i molt extrems". "En el centre ampli és on hi ha la massa de les societats avançades i això es juga a totes les eleccions, també a les del 26 de juny", ha afegit.   

Per la seva banda, Míriam Nogueras, ha declarat que a CDC “no ens calen samarretes, tampoc discursos fàcils. Som gent d'acció, els fets ens avalen sortint de la zona de confort i vetllar pel benestar de les persones", ha sentenciat.

Finalment, Altafaj ha avisat que des dels diferents estats de la Unió Europea "els resultats d'aquestes eleccions seran analitzats". També ha explicat que des d'Europa "la situació política espanyola ha estat un motiu de preocupació perquè es constata una degradació de la democràcia espanyola i la seva incapacitat manifesta per obrir canals de diàleg amb Catalunya". Per això, Altafaj va reclamar una gran participació en aquestes eleccions generals "per enviar un missatge a Europa i al món".

Mas ha jugat a pàdel amb alguns clients i treballadors del club de pàdel Can Miret, lloc on s'ha fet l'acte, juntament amb l'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu.