Desconvocada a última hora la vaga de maquinistes de Renfe d'aquest dijous

Hauria estat la quarta jornada d'aturades des del 10 de juny convocades pel sindicat Semaf | El servei comença a l'hora habitual amb els mínims i durant el dia s'anirà recuperant la normalitat | Es mantenen les aturades per al 24 i 29 de juny

Redacció
16 de juny del 2016
Actualitzat a les 8:21h
La situació a rodalies es va normalitzant.
La situació a rodalies es va normalitzant. | Jordi Purtí
La vaga de maquinistes de Renfe per aquest dijous ha estat desconvocada, segons ha informat la companyia a través del seu Twitter. El servei començarà a l'hora habitual amb els mínims i progressivament durant el dia s'anirà recuperant la normalitat. Aquesta hauria estat la quarta jornada de vaga que s'ha fet des del 10 de juny, tot i que aquest mateix dimecres, que no n'hi havia de convocada, s'han registrat diverses incidències i retards a causa de la "conflictivitat laboral", segons s'ha explicat des de Renfe.

Semaf ha detallat a la seva pàgina web que han decidit cancel·lar la vaga després del canvi "d'actitud de la direcció", que ha permès per primera vegada des que es va presentar la convocatòria "abordar els temes que la van motivar". El sindicat assegura que cal negociar algunes qüestions amb "més profunditat" i que si no s'arriba a acord, hi haurà noves mobilitzacions. Tanmateix, es mantenen la resta de convocatòries per al 24 i 29 de juny, així com l'1 de juliol.

L'organització es queixa d'incompliment de diverses promeses fetes per la companyia, sobretot en la contractació de becaris i la política de renovació de la plantilla, així com del mal funcionament del transport de mercaderies que els fa pensar que la companyia serà inviable ben aviat, si no es canvien la manera de fer.