Detingut un grup de lladres per robar en 22 domicilis del Baix Montseny

Estava format per quatre membres: l’home major d’edat era el cap i els altres tres, que eren menors, executaven les ordres del líder | Els robatoris es van cometre en les poblacions de Sant Celoni, Gualba, La Roca del Vallès, Sant Pere de Vilamajor i Vallgorguina

Vehicle dels Mossos d'Esquadra.
Vehicle dels Mossos d'Esquadra. | Mossos d'Esquadra
Redacció
15 de juny del 2016
Actualitzat a les 23:22h
Mossos d’Esquadra de la comissaria de Granollers van desarticular el 8 de juny un grup organitzat i molt actiu dedicat als robatoris a domicilis i especialitzats en la zona del Vallès Oriental. El grup estava format per quatre persones: el líder del grup, de 40 anys i veí de Santa Maria de Palautordera, era l’únic major d’edat, i els altres tres nois tenen edats compreses entre els 14 i els 17 anys.

Segons els Mossos, el grup seria el responsable de 22 robatoris a domicilis de Santa Agnès de Malanyanes, a la Roca del Vallès, Sant Celoni, Gualba, Sant Pere de Vilamajor, Vallgorguina i la urbanització de Canadà Park. A més, al detingut major d’edat se li atribueixen també tres robatoris amb força a centres educatius i un robatori amb violència i intimidació amb arma de foc en una benzinera, sempre en punts pròxims a la seva residència.

Els investigadors van tenir coneixement sobre l’existència d’aquest grup gràcies a la informació facilitada pels Mossos de seguretat ciutadana de Sant Celoni i de la Policia Local de Santa Maria de Palautordera, que havien fet tasques i vigilàncies per la zona.

D’altra banda, els investigadors van saber que l’home major d’edat utilitzava els menors a la seva conveniència i els manipulava per tal de cometre els robatoris amb força. També decidia en quines zones havien d’actuar i quines eren les funcions que executava cadascú. Els menors, a canvi, rebien una recompensa econòmica després de cada fet.

El 7 de juny, en un control conjunt preventiu de la policia local de Santa Maria de Palautordera i mossos d'esquadra, per evitar els robatoris amb força a domicilis, van localitzar el líder del grup en el seu vehicle. L’home duia dos carregadors d’arma de foc i 18 cartutxos de munició real que van ser intervinguts.

L’arrestat major d’edat va passar a disposició judicial el 9 de juny i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs. Els tres menors van ser deixats en llibertat després de declarar en seu policial. La investigació es manté oberta per tal de localitzar els objectes sostrets i retornar-los als seus propietaris.