ROBOTSENY 2016

El Baix Montseny gaudeix amb la Robotseny celebrat a Sant Celoni

per Redacció, 12 de juny de 2016 a les 12:49 |
Alumnes de l'escola Montseny de Breda posant a punt el robot. | Jordi Purtí
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Treballar la robòtica a través d'un centre d'interès que enguany ha estat el de la mobilitat al Baix Montseny era el repte que tenien els alumnes de 5è de primària fins a 2n d'ESO divisits en grups de primària i secundària de dinou escoles de nou municipis de la comarca que han participat en la modalitat Kids del Robotseny i que ha tingut lloc aquest dissabte a la plaça de la Vila Sant Celoni.

L'objectiu era que els alumnes, treballant en grups, investiguessin sobre la mobilitat a la comarca del Baix Montseny, i en la jornada d'aquest dissabte exposar-ho des del seu punt de vista crític, tot oferint solucions innovadores i reals. El fet de plantejar el tema de la mobilitat és perquè es considera que "Les vies de comunicació són un punt clau pel desenvolupament del territori, a nivell empresarial, personal o turístic. El Baix Montseny no n'és una excepció".

Els alumnes havien d'analitzar un problema relacionat amb la mobilitat i proposar solucions innovadores
. Regularització de semàfors, carrers més amples, utilització de vehicles alternatius o compartir els cotxes han estat algunes de les solucions que l'alumnat del Baix Montseny han aportat i que després amb els robots que ells mateixos havien construït havien de poder demostrar aquestes solucions.A la tarda va ser el moment  pels alumnes de batxillerat que van demostrar les seves habilitats creant robots ballarins, rastrejadors i combats de sumo.

El Robotseny també té l'objectiu de crear una xarxa de professorat implicat en aquesta temàtica per tal de crear lligams i compartir experiències en aquests àmbits. Com a eines per treballar aquests aspectes s'ensenya a programar robots i a dissenyar-los. En total van participar-hi noranta-cinc robots de tot el Baix Montseny. El projecte es desenvolupa a l'aula i té una posada en escena en forma de torneig al final del curs.

 

Participació