Arbúcies inaugura la tercera planta de biomassa del municipi

A l'acte hi ha assistit la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Marta Subirà

Redacció
10 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:38h
La tercera planta de biomassa d'Arbúcies s'ha inaugurat aquest divendres.
La tercera planta de biomassa d'Arbúcies s'ha inaugurat aquest divendres. | Aj Arbúcies
Aquest matí s'ha inaugurat la nova planta de biomassa d'Arbúcies. L'acte ha comptat amb la presència de la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà, del diputat de la Diputació de Girona, Lluís Costabella, de Pere Saló, delegat de Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat i de l'alcalde i regidor de Medi Ambient, Pere Garriga.
 
L'acte ha començat amb una presentació sobre L'ús de la biomassa forestal a la localitat com a estratègia de foment de la gestió forestal i de l'activitat econòmica del sector primària en què s'ha destacat l'abast territori natural de què disposa Arbúcies i el potencial que tenen els seus boscos per extreure’n biomassa. En aquest sentit, l'alcalde ha assenyalat que en un municipi com Arbúcies, que té 90 quilòmetres quadrats d'extensió i que més del 90 per cent són boscos, s'ha d’aprofitar la biomassa perquè "és el nostre petroli". Garriga ha recordat que "l’aposta per les energies renovables queda demostrada una vegada més amb la inauguració de la tercera planta de biomassa i, que, a més, ja estem treballant en una quarta".
 
Després de la intervenció de l'alcalde, la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat ha dit que "és un plaer visitar una localitat amb un ajuntament tan emprenedor i amb tanta energia" i ha empès a d'altres municipis a seguir l'exemple d'Arbúcies, així com també ha engrescat a tot l'equip de govern a seguir "amb aquesta línia de treball". Per la seva banda, el diputat de la Diputació de Girona ha recordat que el "nostre futur està amb la biomassa i a l'estalvi energètic utilitzant les energies renovables".
 
A la inauguració també hi ha assistit el director tècnic de l'empresa que ha realitzat la instal·lació de la caldera de biomassa, que ha pogut explicar als assistents el funcionament de la planta in situ. Així com els representants de l'empresa arbucienca Matfor, encarregada de subministrar l'estella forestal dels boscos del Montseny.
 
Actualment, Arbúcies disposa de tres calderes de biomassa: una a la zona esportiva de Can Pons, una segona situada al pavelló de Can Delfí i aquesta tercera que s'ha inaugurat que dóna cobertura a diferents equipaments del centre del municipi com l'Ajuntament, el Museu Etnològic del Montseny, l'Hotel d’Entitats o l'edifici de Can Cornet, entre altres. I la quarta, que ja s’ha posat en marxa el seu projecte i que se situarà a la zona de les escoles, preveu abastir l'escola Dr. Carulla, l’IES Montsoriu,  les Naus Ayats, els Bombers i el SEM, entre d’altres.
 
 
 
Arxivat a