La vaga de Renfe provoca retards en la sortida de trens de Sant Celoni

Tampoc no han sortit a l'hora prevista de les estacions de Sant Vicenç de Calders, Arenys de Mar i l'Estació de França de Barcelona | Circulació interrompuda entre Reus i Tarragona a causa d'una avaria en el sistema elèctric

L'estació de Tarragona, aquest matí
L'estació de Tarragona, aquest matí | Jonathan Oca
ACN
10 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:35h
Aquest divendres han començat els quatre dies d'aturades parcials a Renfe, convocades pel sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf), amb diverses incidències destacades. La protesta ha arrencat amb el compliment del 95% dels serveis mínims que el Departament de Treball, Afers Socials i famílies de la Generalitat havia decretat en el 66% del servei de Rodalies i trens regionals en hores punta, de 6 a 9.30 hores i de 17 a 20.30 hores.

Segons la companyia ferroviària cinc trens no han sortit a l'hora prevista de les estacions de Sant Celoni, Sant Vicens de Calders, Arenys de Mar i l'Estació de França de Barcelona. Paral·lelament, des de les 7 del matí una incidència al sistema d'electrificació ha obligat a interrompre la circulació de combois entre Reus i Tarragona. A causa d'aquesta incidència, un tren que havia sortit de Reus a les 6.43 del matí en direcció a Barcelona ha quedat aturat a Tarragona i els 150 viatgers que hi anaven han hagut de ser evacuats amb l'ajuda dels Bombers de la Generalitat. Aquesta incidència afecta les línies RT1, R14 i R15.

Segons Renfe, per a facilitar la mobilitat dels viatgers, els trens de la línia R14 es desviaran per Valls recuperant el seu recorregut habitual a Sant Vicenç de Calders. Pels viatgers de la línia R15 i RT1 s'està gestionant un servei alternatiu per carretera entre Reus i Tarragona. A més, aquesta incidència també provoca la falta d'alimentació elèctrica al tram Tarragona-Torredembarra, cosa que afecta els trens de la línia R16 i RT2.

Serveis mínims

La vaga s'allargarà en dies alternatius fins a la setmana que ve (10, 12, 14 i 16 de juny). L'aturada alterarà el funcionament de tota la xarxa ferroviària tant a Rodalies com a trens regionals i de llarga distància. De fet, aquest dijous ja s'han viscut retards generalitzats a la xarxa ferroviària, per una presumpta vaga encoberta.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha decretat uns serveis mínims per garantir el 66% del servei de Rodalies i trens regionals en hores punta, de 6 a 9.30 h i de 17 a 20.30 h, en dies laborables. Això afecta els dies 10 (divendres), 14 (dimarts) i 16 (dijous).

Per a la resta de les hores dels dies laborables i per a tota la jornada del proper diumenge 12 de juny, el decret de mínims estableix que han de circular com a mínim el 33% dels trens. Pel que fa als trens de llarga distància el Ministeri de Foment ha decretat que funcioni el 72% del servei de l’AVE i el 63% dels trens Avant.
 
Arxivat a