La plaça de la Vila de Sant Celoni s’omplirà de robots aquest dissabte 11 de juny en motiu de la celebració del Robotseny. Es tracta d’un projecte a nivell comarcal del Baix Montseny que desenvolupa les competències científiques i creatives dels alumnes tot treballant de forma cooperativa. També té l’objectiu de crear una xarxa de professorat implicat en aquesta temàtica per tal de crear lligams i compartir experiències en aquests àmbits.

Com a eines per treballar aquests aspectes s’ensenya a programar robots i a dissenyar-los. En total hi haurà la participació de noranta-cinc robots procedents de dinou escoles de nou municipis diferents del Baix Montseny. El projecte es desenvolupa a l’aula i té una posada en escena en forma de torneig al final del curs. Hi poden participar els alumnes des de 5è de primària fins a Batxillerat i Cicles.

La participació de l’alumnat es divideix en dues categories. Per una banda el Robotseny Kids que es desenvoluparà durant el matí de la jornada i va destinada a nois i noies de 5è a 2n d’ESO amb dues subcategories: primària i secundària. I per altra banda, el Robotseny High que es desenvoluparà durant la tarda de la jornada i va destinada a alumnes de segon cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

Horaris i robots

Tota la informació del Robotseny