«Un camí per l'Asier», tres mil quilòmetres i noranta-dos dies solidaris

Albert Palacio ha arribat a Santiago de Compostel·la caminant des de Roma per recollir fons per a la investigació contra el càncer infantil

Redacció
06 de juny del 2016
Actualitzat el 06 de maig del 2017 a les 16:58h
Albert Palacio, amb Martiño Noriega, alcalde de Santiago i regidors de l'Ajuntament.
Albert Palacio, amb Martiño Noriega, alcalde de Santiago i regidors de l'Ajuntament. | Albert Palacio
Tres mesos i dos dies és el temps que li ha calgut a Albert Palacio per recòrrer a peu els tres mil quilòmetres que separen Roma, d'on va sortir el passat 4 de març, de Santiago de Compostel·la on ha arribat avui. Per aquest mosso d'esquadra de la comissaria de Granollers i veí de Gualba, ha estat un viatge molt especial perquè cada passa que feia era solidària per poder fer realitat el seu projecte Un camí per l'Asier i recollir fons per a la investigació d'un càncer cerebral que es coneix com Glioma Pontino Intrínsec Difús (DIPG) i que patia l'Asier, un nen de deu anys fill d'una mossa de la comissaria de Manresa.

Tres mil quilòmetres donen per molt però a l'Albert Palacio hi ha dos moments puntuals que li marquen el camí. El primer el dia 28 d'abril quan l'Albert va tenir l'ocasió de conèixer l'Asier en una de les etapes del seu recorregut i el segon el dia 9 de maig quan l'Asier va morir, tot i així ha arribat fins el final amb més força que mai. Albert Palacio quan ha entrat a la plaça Obradoiro l'esperaven l'alcalde de Santiago, Martiño Noriega i altres dos regidors de l'Ajuntament de la capital gallega i a la catedral s'ha dedicat una missa a l'Asier.

La pretensió inicial d'Albert Palacio era poder recollir 15.000 euros però en aquests noranta-dos dies que ha durat el camí ja en porta recollits 18.460 "tots donats per gent anònima, és una llàstima que ni les administracions ni les empreses si hagin volgut implicar", lamenta Palacio. També recorda que Asier en basc vol dir principi i, per això, el camí tot plegat acaba de començar.

De fet, el gualbenc encara no torna tot i haver arribat a Santiago de Compostel·la ja que completarà el recorregut fins a Fisterra i Muxia en l'inici d'un altre projecte per a una jove que es diu Anna i que pateix Dermatomiositis juvenil, conegut com la malaltia invisible i que pateixen tres o quatre nens de cada milió.