Pla Local per a la inclusió social i contra la pobresa a Arbúcies

És la primera vegada que s’elabora un projecte d’aquestes característiques

Redacció
31 de maig del 2016
Actualitzat a la 13:18h
Arbúcies comença a treballar un Pla Local per a la inclusió social i contra la pobresa.
Arbúcies comença a treballar un Pla Local per a la inclusió social i contra la pobresa. | Aj. Arbúcies
Aquest mes de juny es començarà a elaborar el Pla Local per a la inclusió social i contra la pobresa, un projecte que mai abans s'havia dut a terme a l'Ajuntament d'Arbúcies, però que és de gran importància per tal d'avaluar la situació actual del municipi.
 
Segons ha explicat el regidor d'Atenció a les Persones, Jaume Salmeron, el primer pas per a l'elaboració del Pla és la redacció d’un marc de funcionament que anirà dirigit primer a distingir i establir quins són els recursos de què es disposen actualment. I, en segon terme, detectar les necessitats, mancances o nous recursos que cal implementar per tal de reduir el nivell de pobresa de la localitat.
 
Aquest nou Pla Local per a la inclusió social l'elaboraran els tècnics municipals de diferents àmbits: des del personal de l'àrea d’Atenció a les Persones, però també els destinats a la Promoció Econòmica, entre altres. A més a més, en el procés es faran participar els centres docents del municipi per tal de recollir la seva visió respecte el tema, així com els agents socials i les entitats d'acció social que formen part del Consell Municipal d'Acció Social.
 
Salmeron ha assenyalat que l'objectiu principal del Pla és reduir l'índex de pobresa al municipi, fer prevenció i trobar les sortides professionals, de formació i assistencials per a la població més vulnerable.
 
El regidor ha recordat que és "la primera vegada que s'elabora aquest Pla" i que l'equip de govern "mantenim el compromís polític de prioritzar les persones per sobre d'altres àmbits i treballar per la gent que més està patint en el terreny social".
 
Arxivat a