Aprovada una moció del PSC de Sant Celoni contra l'homofòbia i a favor dels drets LGTB

S'ha aprovat per unanimitat amb el vot de CiU, ERC, CUP, PSC i ICV

Redacció
29 de maig del 2016
Actualitzat el 30 de maig a les 14:30h
Sessió plenària Sant Celoni.
Sessió plenària Sant Celoni. | DBM
El ple de l'Ajuntament de Sant Celoni ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel Grup Municipal Socialista de Sant Celoni i La Batllòria de suport al Dia Mundial contra l'homofòbia i el Dia Mundial dels drets LGTB. En aquest sentit s'ha acordat penjar cada any en un lloc visible del municipi, preferiblement al balcó del consistori la bandera Arc Iris com a símbol de suport a la igualtat sexual i a la no discriminació per raons de sexe, els dies 17 de maig en commemoració del Dia Mundial Contra l'Homofòbia i el 28 de juny en commemoració del Dia Mundial dels Drets LGTB.

A més, també s'ha acordat incloure en el web municipal bàner d'enllaç a l'Observatori contra la Homofòbia (OCH) per denunciar comportaments homofòbics i l'elaboració d'un Pla Local contra la LGTBIfòbia, convocant a les entitats i actors socials que desitgin participar en la seva elaboració, seguint l'exemple redactat per l'Associació Tal Com Som.

També s'insta al Govern de la Generalitat de Catalunya a la dotació econòmica i l'aplicació de la Llei 10/2014 d'1 d’octubre popularment coneguda com a Llei Contra la LGTBIfòbia. A banda del Grup Municipal Socialista també han votat favor de la moció els grups municipals de CiU, ERC, CUP i ICV Sant Celoni i La Batllòria Pot!

 
Arxivat a