Dos ciclistes de Sant Celoni van de Barcelona a Sarajevo «superant foscors»

Joan Josep Artero i Xavi Manso faran 2.200 quilòmetres en tàndem compromesos amb Bòsnia i amb la integració de persones amb discapacitat

Jordi Purtí
28 de maig del 2016
Actualitzat el 29 de maig a les 18:14h
Joan Josep Artero i Xavi Manso a l'arribada a Sant Celoni.
Joan Josep Artero i Xavi Manso a l'arribada a Sant Celoni. | Jordi Purtí

Els celonins Joan Josep Artero, exbomber de 63 anys i amb una discapacitat visual des de fa quinze anys a conseqüència de la malaltia de Stargard, i Xavi Manso, mosso d'esquadra de 44 anys que fa de guia, han completat a primera hora d'aquesta tarda la primera etapa del projecte Tàndem Barcelona - Sarajevo. Superant foscors. Han sortit aquest matí de Barcelona i han arribat a Sant Celoni poc després de les dues, cobrint els primers quilòmetres dels 2.200 que faran en tàndem fins a Sarajevo.

Es tracta d'un projecte amb el qual es proposen mostrar com es pot superar la foscor de la ceguesa, i com, amb la solidaritat de tots els participants i col·laboradors, es pot ajudar a les poblacions de Bòsnia a superar la foscor informativa sobre la situació actual que encara es viu a moltes de les poblacions del país, fer visibles les conseqüències i els efectes de la masacre i recordar i fer presents els abssents.

Arribada a Srebrenica i Sarajevo

Fins l'11 de juny pedalaran per les carreteres de sis països, fent una mitjana de 150 quilòmetres diaris, amb uns objectius molt clars. Demostrar que qualsevol persona, tingui la discapacitat o les mancances que tingui, pot fer allò que es proposi; Promocionar i impulsar l'esport com a eina integradora de les persones que tinguin alguna discapacitat; i Fer conèixer al món les conseqüències, després de 20 anys, de la sense raó d'una guerra i que ningú oblidi la barbàrie d'una massacre.

En aquest sentit, el 10 de juny arribaran a Srebrenica des d'on els acompanyaran diferents esportistes dels clubs ciclistes de Bòsnia fins arribar a Sarajevo el dia 11 de juny de 2016 on els rebran les institucions de la ciutat, juntament amb el representant de la Fundació Districte 11-Sarajevo, Jasmin Grebric, l'esportista bosnià que al 2015 va realitzar el trajecte entre Sarajevo i Barcelona en bicicleta.

En l'etapa d'avui de Barcelona a Sant Celoni han anat acompanyats d'uns 200 ciclistes de diferents clubs ciclistes, de l'ONCE, i el mateix alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu.

 

Acte a Barcelona abans de la sortida del Tàndem Barcelona-Sarajevo. Superant foscors. Foto: DBM

Arxivat a