Al Vallès Oriental hi ha 10 senglars per cada quilòmetre quadrat

Un estudi confirma que la densitat d’aquest animal a la comarca s’ha disparat els últims anys

Redacció
27 de maig del 2016
Actualitzat el 28 de maig a les 12:09h
Caçadors amb diversos senglars abatuts.
Caçadors amb diversos senglars abatuts. | Marta Lluvich
A principis del segle XX el senglar gairebé no tenia presència al Vallès Oriental. Ara, en canvi, s’han de fer batudes per controlar-ne l’expansió, ja que en molts casos han arribat a zones habitades.
 
Ara, el Centre d’Estudis de Granollers ha posat xifres a aquesta gran crescuda: hi ha més de 10 exemplars per cada quilòmetre quadrat. Així ho precisa un estudi que la doctora en biologia Carme Rosell i l'enginyera forestal Berta Pericas han presentat aquest dijous al Museu de Granollers.
 
Rosell ha definit els senglars com “unes bèsties formidables capaces d’aprofitar tots els ambients gràcies, per exemple, a un olfacte privilegiat”. Això fa que baixin des de la muntanya fins a nuclis habitats, on hi ha conflictes amb pagesos i fins i tot poden provocar accidents de trànsit. A més, també ha explicat que poden menjar gairebé qualsevol cosa, un fet que encara facilita més l'adaptació.
 
Les mateixes autores de l'estudi han avisat que cal trobar solucions al problema: “Hem d’entendre per què están passant les coses. Cal buscar una estrategia conjunta per afrontar el creixement de la población”, ha afegit Rosell.