Sis alumnes de l'institut de Sant Celoni expliquen la seva experiència a Mauthausen

Han estat en aquest camp de concentració nazi del 13 al 16 de maig acompanyats d'una professora del Seminari de Geografia i Història

Redacció
27 de maig del 2016
Actualitzat a la 1:10h
Els sis joves i les seves famílies en la recepció oficial a l'Ajuntament de Sant Celoni.
Els sis joves i les seves famílies en la recepció oficial a l'Ajuntament de Sant Celoni. | Jordi Purtí
Del 13 al 16 de maig, sis alumnes de l'Institut Baix Montseny, acompanyats per una professora del Seminari de Geografia i Història, van viatjar amb l'Amical Mauthausen a aquest camp de concentració nazi, per participar a la commemoració del 71è aniversari de l'alliberament del camp al costat de les delegacions de tots els països i col·lectius que hi van patir i morir. Aquest és el quart any que hi participa l'Institut Baix Montseny,i novament es compta amb una subvenció de l'Ajuntament de Sant Celoni.

Els estudiants van fer una feina prèvia al viatge participant en diverses reunions de l'Amical i trobades amb alumnes de la xarxa de centres de secundària per la memòria i prevenció del feixisme "Mai més" i consciació als joves de la seva edat de les barbàries que van cometre els nazis i el significat del feixisme a Europa. Van visitar Hartheim, Mauthausen i Gusen i van participar en els actes d'homenatge internacionals i en les activitats pedagògiques del viatge.

Els joves expliquen que el viatge ha estat una experiència colpidora i la necessitat que tenen "d'ajudar a conscienciar els joves que cal estar molt alerta per evitar que barbàries com les que es van cometre no es tornin a consentir". Alhora manifesten la seva preocupació pel creixement dels partits d'extrema dreta a molts països d'Europa.

L'alcalde, Francesc Deulofeu, va manifestar als joves i a les seves famílies que aquestes experiències vitals colpidores deixen petjades profundes que obren noves portes que, de ben segur, els portaran a tenir una visió més madura, crítica i reflexiva del món. També, els agraeix el seu testimoni i empenta per compartir aquesta experiència.
 
Arxivat a