Dos-cents responsables municipals de consum es reuneixen a Llinars

A la trobada, s'ha posat de manifest la importància de la transversalitat en les polítiques públiques per atendre els consumidors més vulnerables

Redacció
26 de maig del 2016
Actualitzat a les 8:45h
Trobada Serveis Municipals de Consum a Llinars del Vallès.
Trobada Serveis Municipals de Consum a Llinars del Vallès. | Diputació de Barcelona
La protecció com a consumidors de les persones que formen part de col·lectius vulnerables ha estat el tema central de la 21a Trobada de Serveis Municipals de Consum, que ha tingut lloc a Llinars del Vallès i que ha aplegat prop de dos-cents responsables municipals en l'àmbit del consum de tota la demarcació, així com tècnics i membres de col·lectius dedicats a la protecció del consumidor.
 
A la trobada, s'ha posat de manifest la importància de la transversalitat en les polítiques públiques per atendre els consumidors més vulnerables i les diferents eines que la Diputació de Barcelona posa a disposició dels ens locals per a la protecció d'aquest tipus de consumidor. En aquest sentit, s'ha destacat que el Pla d'Actuació de Mandat de la corporació contempla una dotació de 500.000 euros per una primera fase d'un pla pilot per realitzar estudis energètics a més de 1.500 llars aquest any.

A la jornada, també s'ha reclamat més inversió i recursos en els serveis públics de consum donat que, actualment, la Diputació de Barcelona finança el 34 per cent de les polítiques locals de Consum. Igualment, s'ha remarcat la importància de la formació i de la mediació en matèria de consum.

La trobada s'ha fet coincidir amb la X Assemblea de la Xarxa Local de Consum, en la qual s'ha presentat el Pla Estratègic de la Xarxa Local de Consum per als anys 2016-2019.
La presidenta de la Xarxa, la diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, ha exposat les cinc línies del Pla: la comunicació, la gestió, les noves col·laboracions, el treball intern i la millora de les eines de treball. "Com a Xarxa, ens hem d'obrir i trobar més col·laboracions i sinergies que incloguin el món universitari, el teixit empresarial i el contacte amb d'altres administracions de diferents abast territorial com la mateixa Agència Catalana de Consum, amb qui ja tenim un conveni ce col·laboració des de fa anys", ha afirmat la diputada.

L'Assemblea també ha aprovat els nou membres de la Comissió Coordinadora. La regidora de Prats de Lluçanès, Montserrat Juvanteny, ha estat nomenada vicepresidenta de la Xarxa.