Llinars del Vallès acull la X Assemblea de la Xarxa Local de Consum

També se celebrarà la XXI Trobada de Serveis Municipals de Consum

Redacció
23 de maig del 2016
Actualitzat el 26 de maig a les 8:48h
L'Assemblea tindrà lloc en el Teatre Auditaori de Llinars del Vallès
L'Assemblea tindrà lloc en el Teatre Auditaori de Llinars del Vallès | Aj. Llinars del Vallès

Aquest proper dimecres 25 de maig al Teatre Auditori de Llinars del Vallès està prevista la celebració de l'Assemblea anual de la Xarxa Local de Consum i la trobada de Serveis Municipals de Consum.

L'Assemblea General és l'òrgan superior de decisió de la Xarxa Local de Consum. Hi són convocats els regidors, diputats o consellers dels ens locals que hi pertanyen i que hagin estat designats pels òrgans competents respectius. Enguany, complint el mandat de la darrera Assemblea, s'aprovarà, si escau, el II Pla Estratègic de la Xarxa i també es commemorarà el desè aniversari de la constitució formal de la Xarxa Local de Consum incorporant al desenvolupament habitual de l'Assemblea un balanç d'actuació d'aquests 10 anys de treball col·lectiu.

XXI Trobada de Serveis Municipals de Consum

La Trobada és un esdeveniment obert, concebut com un espai de reflexió i d'anàlisi de les polítiques locals de defensa de les persones consumidores. A la trobada són convidats a participar electes, personal tècnic i membres de col·lectius i organitzacions de l'àmbit consumidorista. En l'edició d'enguany, amb gairebé 100 ens locals representants i més de 200 inscrits entre personal electe i personal tècnic, es reflexionarà sobre la protecció dels drets com a consumidors dels col·lectius en risc d'exclusió i es donarà a conèixer els diferents àmbits de la Diputació de Barcelona que coordinen i gestionen accions de manera transversal i que ofereixen recursos als ens locals de la demarcació per construir polítiques públiques que facin efectiva aquesta protecció.

Sota el format d'un espai d'entrevistes conduït per la periodista Elisenda Roca, es parlarà de com la Corporació treballa transversalment la protecció al consumidor vulnerable i en concret també es parlarà de la pobresa energètica i de com afecta als diferents sectors de la població i quines eines es posen a disposició dels ens locals per a poder afrontar aquesta situació.